SZTÁRDZSÚSZ

Árpa Attila szerint minden vadász szánalmas és gyáva

Dühös posztban írta le véleményét a jóképû rendező az Oroszlánkirályként emlegetett állat tragédiájáról. Árpa Attila szerint ugyanazt érdemelnék a vadászok, mint a kilőtt az állatok. Stohl András viszont vadász szemmel reagált Árpa durva megjegyzéseire.
  • Szerző: M.F.

Az egész világot felháborította a hír, hogy egy amerikai fogorvos kilőtte azt az oroszlánt, amiről a híres rajzfilm, az Oroszlánkirály főhősét mintázták. Árpa Attila nem bírta magában tartani gondolatait a történet kapcsán, de a vadászat nagy szerelmesének, Stohl Andrásnak is volt ehhez néhány keresetlen szava.

Azt az embert, aki szórakozásból állatokat öl, azt nem tudom tisztelni és elfogadni.

– kezdte %%-nak az Argo filmek rendezője, akit éppen a reptéren értünk utol.

 

A dühös posztban nemcsak a vadászatot, hanem a vadászokat is bírálta Árpa, méghozzá igencsak durván.

Kevés ismerősöm van, aki vadászik, de ha kiderül valakiről, hogy szenvedélyes vadász, akkor nincs helye az ismerőseim között.

- mondta a nak Attila, aki alapjaiban elítéli a vadászatot. A világot megrázó hír kapcsán pedig úgy gondolta, hogy mindenképpen meg kell osztania gondolatait.

Nekem mindegy, hogy egy magyar bankárról és egy vaddisznóról van szó, vagy egy amerikai fogorvosról és egy oroszlánról. A vadászat nem sport, mert ott nincs egyenlőség.

A sármos színész-rendező gerinctelennek és szánalmasnak nevezte azokat az embereket, akik ezt az ősi sportot űzik.

Stohl András is mérges lett

Stohl a hír hallatán teljesen kikelt magából, amikor szembesítettük Árpa véleményével. A színész nem érti, hogy egy olyan ember, aki nem is ért a vadászathoz miért mond ilyeneket egy amúgy is megosztó eset kapcsán.

Attilának fogalma sincs, hogy miről beszél. Aki nem ért hozzá, ne beszéljen a vadászatról. Ez megint csak arról szól, hogy valamivel lehúzzák a vadászatot.

- kezdte Stohl, aki gyakorlatilag minden szabadidejét a vadászatnak szenteli..

Az oroszlánok vadászatával egyébként még ő sem ért egyet, de az komolyan kiverte nála a biztosítékot, hogy Árpa gyávának nevezte a vadászokat.

Nem gondolom, hogy oroszlánra kell vadászni, mert kevés példány van belőlük, de ez egy életveszélyes vállalkozás. Íjjal lőtték meg Cecilt, ami azt jelenti, hogy maximum 30 méterre lehetett a vadász, mert ennyi a maximális lőtávolsága az íjnak.

Stohl ugyan még sosem vadászott oroszlánra, de azt mondja szívesen kipróbálná, hogy milyen lehet egy ennyire veszélyes állattal farkasszemet nézni.

Egy kafferbivaly elé odaállnék bármikor, mert az is életveszélyes.

Magáról a vadászatról még annyit árult el András, hogy a vadgazdaság szempontjából is kifejezetten fontos dolog.

Árpa már nem enne, vagy sokkal drágábban, ha nem lenne vadászat.  

Stohl végül azzal zárta a beszélgetést, hogy bármikor kihívná egy bátorságpróbára a macsóságáról híres Árpa Attilát, akivel egyébként semmilyen személyes problémája nincs.

Árpa Attila egyébként azóta már eltávolította dühös posztját facebook oldaláról.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?