SZTÁRDZSÚSZ

Óriási össztűz zúdult Aurelióra: a sitten vagy kötélen lógva akarják látni

Nem várt indulatokat váltott ki Aurelio vallomása, miszerint nárcisztikus személyiségzavarral küzd.
  • Szerző: Doris

Óriási vihart kavart a kommentelők körében Aurelio vallomása, miszerint súlyos mentális problémával küzd, állítása szerint nárcisztikus személyiségzavara van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Óriási össztűz zúdult Aurelióra: a sitten vagy kötélen lógva akarják látni


Fotó: Markovics Gábor

 

Az egykori valóságshow-hős önmagát diagnosztizálta egy TikTok-videó láttán, a felismeréstől pedig annyira kétségbeesett, hogy azóta is úgy érzi, orvosi segítségre szorul, ami minden bizonnyal így is van, hiszen a nárcisztikus személyiségzavar nem söpörhető a szőnyeg alá, foglalkozni kell vele.

Aurelio virtuális segélykiáltása viszont egyáltalán nem hatotta meg a netezőket. Az empátia hiánya leginkább azért volt tetten érhető, mert a fiatal hírességet emberrablással vádolják, akár négy év börtönt is kaphat, igaz, a másodfokú tárgyalás még várat magára.

Nos, a kommentelők szívesebben látnák Aureliót a börtönben, mint egy pszichológus kanapéján.

Komoly vádak vannak ellene, remélem leültetik.”

„Inkább kötélre van szükség, de azt tudok adni.”

„Sittre a kis mocsok, drogdíler emberrablót, majd ott kigyógyítják a kamubajából.”

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások záporoztak a közösségi oldalakon, igaz, ezeknek nagy részét már törölték, érthető okokból.

Mit kell tudni a nárcisztikus személyiségzavarról?

A kifejezést Sigmund Freud használta először, és Narkisszosz, a görög mitológia egyik alakja ihlette. Narkisszosz szép fiatal fiú volt, aki beleszeretett a saját tükörképébe.

Nárcizmus az, amikor valaki túlzottan önmagát helyezi előtérbe másokkal szemben. Nem egyenlő az egoizmussal, mivel az egoista önző ember, a nárcisztikus pedig önimádó. Természetesen mindenkinek vannak nárcisztikus vonásai, motivációi, ám ha ezek eltérnek a normálistól, akkor már patológiás nárcizmusról beszélünk.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?