SZTÁRDZSÚSZ

Döbbenet, ezt üzenték Aureliónak, miután felzokogott a tárgyaláson

Aurelio szerdán idegesen érkezett meg a Szegedi Ítélőtáblára, később pedig, ahogy az lenni szokott, el is tört a mécses.
címkék:
  • Szerző: Doris

Aurelio szerdán sűrű könnyeket hullajtott a Szegedi Ítélőtáblán. Roppant ideges volt, ami érthető is, hiszen úgy volt, másodfokon is ítélet születik az emberrablási ügyében.

Döbbenet, ezt üzenték Aureliónak, miután felzokogott a tárgyaláson

Aurelio könnyekben tört ki (Fotó: Ripost)

Az érzékeny lelkű botrányhős jogi képviselője indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik Aurelio elmeállapotát vizsgálták. A korábban készült szakértői vélemény szerint Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. A védelem szerint fennáll a borderline személyiségzavar lehetősége is, amely hatással lehetett a bűncselekmény elkövetésére.

A bíróság végül döntött: helyt adott az ügyvéd indítványainak, így szeptemberben lesz csak ítélet. Aurelio a hír hallatán zokogni kezdett, könnyebben tört ki, nem is tudta abbahagyni a sírást, hosszú perceken át csak itatta az egereket.

Viselkedése mélyen megérintette a követőit, ahelyett, hogy elítélték volna, teljes mellszélességgel kiálltak mellette.

„Nyugi van! Semmi baj nem lesz. Te vagy a legjobb! Példakép vagy számomra.”

„Az égiek biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak! Apukád fentről vigyáz rád!”

„Csíplek arc, ne add fel.”

„Kitartást, és nagyon szorítok neked.”

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások tömkelege árasztotta el Aurelio bejegyzését, aki vélhetően a szeptemberi tárgyalásra is egy százas papírzsepivel készül majd.

Mit kell tudni a borderline személyiségzavarról?

Mivel felmerült, hogy Aurelio esetleg borderline személyiségzavarban (is) szenved, a összeszedte, hogy dióhéjban mit kell tudni róla!

A borderline személyiségzavarban szenvedők nehezen kezelik érzelmi, indulati életüket. Rendkívül gyakoriak a szélsőséges érzelmi megnyilvánulások. A végletekig képesek szeretni és gyűlölni, sokszor ugyanazt az embert. Mind depressziós, mind mániás tünetek előfordulhatnak.

Szinte állandó jelleggel szoronganak, viszont a szorongásoldókhoz nagyon gyorsan hozzászoknak. Kapcsolataikban is rendkívül változékonyak; hol erősen kötődnek, hol önállóságukat bizonygatják bármi áron. Irányításra, támogatásra szorulnak, de alig tűrik azt. Indulataikat nehezen, szinte egyáltalán nem tudják kontrollálni; gyakoriak az agresszív megnyilvánulások.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?