SZTÁRDZSÚSZ

Autista gyermekek fejlesztésére fordítják az adományokat: 185 millió forintot gyűjtött a közmédia

Óriási sikerrel zárult a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánya! Vasárnap késő estig csaknem 185 millió forint gyűlt össze a 13616-os adományvonalra beérkezett hívások és a különleges tárgyak elárverezése után.

A Jónak lenni jó! kampány idei kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány. A kampány támogatói az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá év végéig: a 13616-os szám a jövőben is élni fog, ennek tárcsázásával hívásonként 500 forinttal támogathatja bárki a jó ügyet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2020. december 21.
Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke (b) és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház fõigazgató fõorvosa.
MTI/Cseke Csilla

Továbbá várják a felajánlásokat az év végéig azokra a tárgyakra is, amelyek fix áron megvásárolhatók és még nem találtak gazdára.

„Nagyon jó volt látni, hogy karácsony közeledtével az emberek összefognak” – hangsúlyozta Szijjártó-Nagy Szilvia. Az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a vasárnapi műsorban kiemelte: az alapítvány elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyerekeknek és családoknak. nagyon sok családot érint az autizmus, de nem beszélünk róla eleget.

Az alapítvány célkitűzése az edukáció és az elmúlt másfél hónapban a kampányban bemutathatták a nézőnek azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekeknek és a családoknak nap mint nap szembe kell nézniük.

2018-ban egy ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, azt álmodták meg, hogy létrehoznak egy olyan mintaházat, amelyben a gyerekeket és a családokat tudják segíteni, hiszen minél hamarabb diagnosztizálják a gyerekeket, annál egyszerűbben megkaphatják azokat a fejlesztéseket, amelyek segítségével teljesebb életet élhetnek.

Budapest, 2020. december 21.
Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke (b) és Rúzsa Magdi énekesnő.
MTI/Cseke Csilla

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa elmondta, hogy a mintaház az intézmény telephelyén valósul meg. Mind az épületet, mind a környezetét el tudják úgy készíteni, hogy az speciálisan az autista gyerekeket segítse.

Ez lesz Magyarországon ez az első olyan egészségügyi intézmény, ahol multidiszciplináris csapat, egy csoport szakember dolgozik azon, hogy a diagnosztizált kisgyerek készségeit és képességeit feltárja, különféle modulokon keresztül fejlessze és a családot is segítse. Minden gyerek problémája más, nekik arra kell készülniük, hogy megtalálják ezeket, terápiákat, számos fejlesztési lehetőséget kínáljanak.

„Ebben a házban harminc szobában, kezelőhelységben folytathatják a munkát, és egész sor szakember foglalkozik majd a gyerekekkel és a családokkal” – fogalmazott Nagy Anikó.

Különleges ereklyék keltek el

Az adás ideje alatt hét tárgyra lehetett licitálni. A Labrosse Dani képzőművész és a STRAND Fesztivál közönsége által készített monumentális Balaton-festmény 2 millió forintért talált gazdára, Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó meze pedig 550 ezer forintért. Melocco Miklós szobrászművész Léda és a hattyú című kisplasztikája 450 ezer forintért kelt el, Benkő László egyedi tervezésű fellépőruhája 300 ezer forinton zárta a licitet. A Herendi Porcelánmanufaktúra főnixmadár figurájára 1 millió forinton, a különleges horvát sakktábla 890 ezer forinton zárt. A Ferencvárosi Torna Club által licitre bocsátott relikvia, az FC Barcelona játékosai által aláírt mez 550 ezer forintért talált gazdára.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?