SZTÁRDZSÚSZ

Az Emmy-díjas magyar színésznő: Soha nem hagyom el a hazámat

Még csak kedden tért haza Amerikából, de szerdán máris egy mozipremierre sietett Gera Marina.
  • Szerző:

Gera Marina Nemzetközi Emmy-díjat nyert múlt hétfőn a New York-i Hilton szállóban megrendezett díjátadón.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legjobb színésznő díját a Szász Attila rendezte Örök tél című filmben nyújtott alakításáért kapta meg. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást e rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

A 2017-ben forgatott Örök tél című történelmi filmdráma a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetek által málenkij robotra, Gulag- és Gupvi-táborokba hurcolt több százezer némaságra ítélt áldozatnak állít emléket. A rendszerváltás után 28 évvel ez az első játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar drámáját.

Ez az érzékeny és mély történet hatalmas sikert hozott a gyönyörű színésznőnek, aki díjazása után még egy hetet töltött Amerikában.

A újságírója Orosz Dénes új romantikus vígjátéka, a SEVELED díszbemutatóján beszélgetett az Emmy-díjas színésznővel, aki szerénységével, bájával mindenkit levett a lábáról. Gera Marina izgalmas titkokat árult el élete legmeghatározóbb élményéről, ahol férje végig fogta a kezét.

Még mindig nem fogta fel, hogy Emmy-díjat kapott

„Őszintén szólva még semmit nem tudok ezzel az érzéssel kezdeni. Nem volt még időm feldolgozni a történteket. A díjátadó után sem tudtam kikapcsolni, lelazulni egy kicsit, mert még akkor is dolgoztam. Egy hetet még kint maradtam Amerikában, fontos találkozóim voltak.”

 

Betegen tért haza

„Két fotózásom is volt. Az egyik a magyarországi Glamour magazinnak, a másik egy amerikai szakmai lap számára. Nagyon megfáztam, mert jeges szél fújt miközben tavaszi-nyári ruhákban fotóztak. Jelenleg hangom is alig van, de nem panaszkodom.”

 

Ha még több titkot szeretnél megtudni, olvasd el a csütörtöki számában! Keresd az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?