SZTÁRDZSÚSZ

Varrónő a szakmája: idős embereken segít a járványhelyzetben Balázs Andi

A népszerű színésznő fontos és jó ügy mellé állt, leporolta az otthoni varrógépet azért, hogy megvarrhasson száz darab védőmaszkot.

Nemes cél érdekében kamatoztatja varrónői végzettségét Balázs Andi. A színésznőnek három civil szakmája is van: varrónőként, cipőfelsőrész- készítőként és masszőrként is végzett, mielőtt a színészet felé fordult volna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A jelenlegi helyzetben Andi mindenképpen szerette volna hasznosan eltölteni az idejét, ezért gondos utánajárás után arcmaszkokat kezdett varrni.

Fotó: Balázs Andi

„Alaposan utánanéztem mindennek, hogy profi legyen a maszk: ne csak jól nézzen ki, hanem védjen is. Gábor, a vőlegényem hetente egyszer eljár vásárolni, ő szerezte be az alapanyagokat. Mivel a négy szakmámból az egyik varrónő, habár húsz éve nem foglalkoztam ezzel komolyabban. Már egészen jól belejöttem, egyre kevesebb időre van szükségem egy-egy maszk elkészítéséhez” – árulta el a -nak Andi, aki a munkájával egy fontos ügyet segít.

„Az interneten láttam, hogy egy idősekkel foglalkozó alapítványnak szüksége lenne száz darab maszkra. Rögtön jeleztem feléjük, hogy örömmel segítenék, amit ők el is fogadtak. Így, amíg Gábor itthonról dolgozik, én a varrógép mellett ülök, és reményeim szerint a jövő héten átadhatom az alapítványnak a maszkokat” – mondta el a színésznő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?