SZTÁRDZSÚSZ

Bekerült az Omega legnagyobb slágere egy hollywoodi filmbe, ezt gondolja Kóbor János

A legendás zenekar dalait nem először használják fel Amerikában...
  • Szerző: Ripost

Az Omega talán legnépszerűbb slágere, a Gyöngyhajú lány lett Jonah Hill első saját rendezésű filmje, a Mid 90s betétdala! A trailer kedden került ki a világhálóra, a filmet pedig októberben mutatják be az amerikai mozik.

Nem először fordult elő az, hogy amerikai produkcióban csendül fel Omega-sláger. A Gyöngyhajú lány dallamát néhány éve Kanye West használta fel egyik rapslágeréhez, nem teljesen legálisan, ezért a dal szerzője, Presser Gábor 717 millió forintot követelt tőle, de végül peren kívül meg tudtak állapodni. Nem sokkal később pedig a Future Man című sorozatban az  Addig élj című Omega-sláger volt az egyik betétdal. 

A %% felkereste a zenekar frontemberét, Kóbor Jánost is az ügyben, hogy megkérdezzük, ezúttal rendezték-e a jogi kérdéseket a film készítői. Homályosan fogalmazott a zenész, de azt elárulta: a korábbi esetek óta már kapcsolatban állnak egy amerikai jogvédő irodával, így biztos abban, hogy megkapják a jogdíjat.  "A filmet októberben mutatják be, és számunkra ez egy óriási dolog, hogy a trailerben másfél percig az eredeti Omega felvétel szól. Ez most egy sokkal komolyabb dolognak tűnik, mint a Kanye West-es dolog. Nem kétséges, hogy megkapjuk a jogdíjunkat, de csak akkor tudjuk meg, hogy milyen nagyságrendű összegről van szó, ha kijön a film."

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?