SZTÁRDZSÚSZ

Biztos okos dolog? A járvány közepén bulizásra buzdít Jolly

A népszerű mulatós sztár nem először fogalmaz meggondolatlanul a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatban.
  • Szerző: Buster

Mintha Tarcsi Zoltán, vagyis Jolly nem venné komolyan, hogy január óta járvány pusztít és szedi áldozatait a világ szinte összes országában... Az énekes nemrég egyenesen tagadta a Covid-19 létezését, most pedig a legfrissebb posztjában arra kéri követőtáborát, hogy járjanak koncertekre, még akkor is, ha mindeközben a járványügyi szakemberek inkább azt javasolják, hogy ha tehetik, kerüljék a csoportosulásokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Tarcsi Zoltán

„Kedves barátaim! Kedves mindenki, bulizni járó hölgyek és urak! Bulizni járó fiatalok és nem fiatalok… Ha nem jártok szórakozni, rendezvényekre, koncertekre, akkor be fognak zárni a klubok, rendezvényházak, diszkók, stb…” – kezdte Facebook-posztjában Jolly, aki a folytatásban arra panaszkodott, hogy ha az emberek betartják a szakemberek kéréseit, vagyis hogy ne tömörüljenek bulikon, akkor tönkremennek a zenészek is.

Ami akár logikus következtetés is lehetne, de mivel a mérleg másik serpenyőjében emberéletek vannak, Jolly nem a legjobb időpontot választotta arra, hogy bulizni csábítsa a rajongóit. Szerencsére sokan vannak a követői között is, akik felfedezték a napnál is világosabb ellentmondást, és kemény szavakkal „díjazták” a felelőtlen felszólítást.

Jolly egy ideig vitázott a kommentelőkkel, majd feltehetően belátta, hogy rossz lóra tett, és eltávolította posztját. Nem úgy, mint egy hónappal ezelőtt, amikor egyenesen tagadta a vírus létezését. Akkori bejegyzésében az összes ismert vírustagadó lózungot bevetette, pedig éppen akkoriban kezdődött a koronavírus-járvány második hulláma…

Fotó: Facebook

A megkereste az énekest, hogy megkérdezzük tőle, miért nem veszi komolyan a járványveszélyt.

„Sokan félreértették a posztomat, ezért vettem le végül. Csak annyit szeretnék, hogy ne zárjanak be a szórakozóhelyek, mert ha csődbe mennek, a járvány után sem tudnak majd újranyitni, és ez tény. Nem arra buzdítottam a követőimet, hogy az én bulijaimra jöjjenek el, hanem bárkiére, akit szeretnek. És természetesen minden szavam azokra a rendezvényekre vonatkozott, amelyek ötszáz fő alattiak, hiszen azok engedélyezettek” – magyarázta utólag az énekes, aki megígérte, hogy a jövőben sokkal pontosabban fog fogalmazni, amikor a rajongóihoz szól, hiszen érzi, hogy ismert emberként súlya van annak, amit mond vagy ír…

Óvatosságra intett az operatív törzs

Müller Cecília országos tiszti főorvos szeptember elején arra kérte a fiatalokat, hogy legyenek óvatosak. Hiszen míg tavasszal 90 fertőzött fiatalról tudtak, ősszel a körükben is berobbant a koronavírus-járvány. Immáron a 20-29 évesek körében is terjed a vírus.

„Ahhoz, hogy ne vigyék haza a vírust a nagyszülőkhöz, krónikus betegekhez, féken kell tartaniuk magukat és a bulizásukat, hiszen ezzel tudják megmenteni a többieket, akik a sérülékeny csoportba tartoznak” – mondta.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?