SZTÁRDZSÚSZ

Csonka András elmondta, mit gondol a Família Kft. folytatásáról

Nagyszabású Família Kft.-stábtalálkozó volt a hétvégén Budán! A régi szereplők több mint két évtizeddel a sorozat vége után is tartják egymással a kapcsolatot, és a mai napig valóban olyanok, mint egy nagy család.
  • Szerző: ripost

Az új évtizedben is dübörög a retróláz, ez alól pedig a Família Kft. sem kivétel. Az első magyar szituációs komédia 1991-től 1999-ig szegezte oda nézők millióit a tévéképernyők elé, és bár a sorozat már közel huszonegy éve megszűnt, a fiatalabb generációk is rajonganak érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forrás: Csonka András

A stábtagok és a szereplők a mai napig tartják egymással a kapcsolatot, sőt az évek során hagyományt csináltak abból, hogy évente három-négy alkalommal találkoznak egy villásreggeli keretein belül. Így történt ez a múlt hétvégén is, amikor Csonka András hat fő részére asztalt foglalt egy elegáns budai bisztróban. A nagy meglepetés akkor érte, amikor kiderült, hogy a vártnál jóval többen érkeznek.

„Végül nagyjából húszan voltunk, és fergeteges volt a hangulat! Debbie-ék hazaköltöztek külföldről, itt volt a lánya, aki szintén színésznő, annak a férje és a gyermekei is. Az ikrek, Dávid és Karcsi is eljöttek, és hozták a srácaikat. Mindent összevetve, a kései reggeli felülmúlta a várakozásokat” – mondta el a -nak Csonka András.

Forrás: Csonka András

A sorozat egykori Picijét fel is köszöntötték Esztergályos Cecíliával együtt, hiszen a születésnapjuk közel esett a találkozóhoz.

„Mindenkit megkértem, hogy ne hozzanak semmit, de az ikrek anyukája meglepett engem és Cilit egy-egy tálca almával, amikre annyi gyertyát tűztek, ahány esztendősek vagyunk. Az ilyen találkozásoknál mindig olyan, mintha egyetlen nap sem telt volna el az utolsó forgatási nap óta. Nagyon összekovácsolt minket a sorozat, és rendszeresen fel is idézzük az akkor átélt poénokat, helyzeteket. Lorán Lenkéről is mindig megemlékezünk, de sosem könnyekkel, csakis nevetéssel, hiszen Lenke is azt akarná.”

Forrás: Csonka András

A színészt egyáltalán nem zavarja, hogy az emberek közül sokan ma is a sorozatbeli becenevén szólítják, és felemlegetik a számukra kedves jeleneteket.

„Mindig örülök, ha szóba került a Família Kft., hiszen az első igazi sitcom volt Magyarországon. Ráadásul visszahozza a kilencvenes évek életérzését, amikor még nem volt ennyire felgyorsulva a világ” – fogalmazott András, aki ennek ellenére nem hiszi, hogy jó ötlet lenne folytatni a kultikus sorozatot.

„Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet lenne, hiszen az alapgárdából sokan már sajnos nincsenek közöttünk, ráadásul minden teljesen megváltozott. Sorozatként szerintem már nem működne jól a Família Kft., viszont egy epizód készülhetne, ami idézőjelbe helyezi a famíliás nyolc évünket. Ez viszont nem rajtam múlik, mindenesetre örökre hálás leszek a sorozatnak, ami országos ismertséget hozott nekem” – árulta el a színész.

Szinte semmit nem öregedett

Csonka András szerint elsősorban a jó génjeinek köszönhető, hogy az elmúlt huszonöt évben szinte semmit nem változott, jóllehet, ő ezt kissé másként látja. „Felfedezem magamon az idő múlását, de igyekszem minden életkorból a lehető legjobbat kihozni. A fél életemet a színpadon élem, ennélfogva úgy érzem, kell annyi hiúság, hogy odafigyeljek az alkatomra és a kinézetemre. Nem használok csodakrémeket, és nem is élek aszkétaként, de tény, hogy igyekszem egészségesen élni és rendszeresen mozogni. Ez utóbbira szükségem is van, hiszen a Mary Poppins című darabban kell a jó fizikai erőnlét” – fogalmazott András.

 

És ezeket olvastad már?