Létrehozva: 2018.01.26.

Durva dolgok derültek ki a világsztárról

Rod Stewart profi focikarrierrõl álmodott, de mindenki legnagyobb szerencséjére máshogy alakult a sorsa. Máskülönben a történelem egyik legikonikusabb rocksztárjával lenne kevesebb a világ.

Roderick Stewart az angol származású Elsie Gilbart és a skót építőmunkás Robert Stewart ötödik gyermekeként 1945-ben látta meg a napvilágot. Londonban nőtt fel, de skótnak vallja magát. A Grammy-díjas énekes saját gyerekkorról mindig szuperlatívuszokban beszél, hiszen ő volt a család legkisebb tagja, és mindenki az ő kedvében akart járni. Azt mondta, „leírhatatlanul boldog” időszakként gondol vissza gyermekéveire.

Zűrös kamaszkor

Ez viszont aligha mondható el iskolaéveiről. Rod már kamaszként sem bírt a vérével, vadóc énje egészen fiatal korában megmutatkozott, ami miatt felnőttként rengeteg újság címlapján is szerepelt. Az általános iskolában ő volt az egyedüli, aki sehogy nem ment át a záróvizsgán. Tizenöt évesen hagyta abba tanulmányait, mert pénzt akart keresni: újságkihordóként és sírásóként is dolgozott egy ideig. Mindeközben nagy terveket szőtt profi labdarúgó karrierjéről, ám ez az álom hamar szertefoszlott, és csak egy próbajáték adatott meg neki az alsóbb osztályú Brenfordnál. Ellenben a mai napig megszállott rajongója a skót Celtic Glasgow-nak.

Kétszer tanult énekelni

Miután letett a fociról, áttért a zenére, ami élete legjobb döntése volt. Gitározni és szájharmonikázni tanult, miközben folyamatosan példaképei, Al Jolson, Bill Haley és Eddie Cochran munkásságát leste. Délelőtt a temetőben gürcölt, délután már zenekari próbákra rohant. Különleges, érces hangjával 1960-as évek végén a legendás Jeff Beck Group énekeseként robbant be a köztudatba. A zenekar kilenc évvel később két album után oszlott fel, Stewart, Ronnie Wood és a szintén feloszlott Small Faces megmaradt három tagja Faces néven folytatták tovább. Ekkor jött el az idő, hogy megkaparintsa a főszerepet: szinte kivirágzott frontemberként, és még ebben az évben megjelent az első szólólemeze, az An Old Raincoat Won’t Let You Down. Stewart termékeny éveket tudhatott maga mögött, az ebben az időszakban született dalokat a rocktörténet legjelentősebb alkotásai között tartják számon. De nemcsak a zenélésben, hanem az önpusztításban is je­leskedett, törzsvendég volt az összes londoni pubban. „Szét voltunk esve és pontatlanok voltunk, de így lett igazi szórakoztató rock and roll a zenénk” – írta önéletrajzi könyvében.


Az együttesnek négy sikeres lemeze is megjelent, de közben Stewart a szólókarrierjét is építgette. Később pont ez vezetett a zenekar felbomlásához, ami aligha érinthette rosszul Stewartot: ő addigra már világhírű volt. Pályafutása során világszerte több mint 100 millió eladott albummal büszkélkedhet, így minden idők legsikeresebb énekeseinek egyike, és 2016. nyarán II. Erzsébet lovaggá ütötte. A karrierjének azonban 2000-ben majdnem véget vetett a torokrákja, a betegség leküzdése után újra meg kellett tanulnia énekelni.


Nemcsak a slágerlistákat, a nőket is meghódította

Stewart sosem tagadta, hogy élete során annyi hölggyel volt dolga, hogy évtizedekkel ezelőtt abbahagyta a számlálásukat. Már 16 évesen a csajozás volt a legnagyobb hobbija a zene és a vasútmodellek mellett. A Faces énekeseként pedig jóformán minden nőt ágyba vitt, aki szembe jött vele.

Elsőszülött lánya, Sarah is egy futó kaland gyümölcse volt 1963-ban. Stewart a mai napig nem tekinti saját gyerekének a Susannah Boffeyval közös lányát, aki nevelőszülőknél nőtt fel. 1979-ben találkozott az első olyan nővel, akivel az egész életét le akarta élni. A házasságuk azonban csak 5 évet bírt ki, de Alana Hamilton két gyerekkel is megajándékozta. A válás után Kelly Emberg modell szült neki egy negyedik gyereket. Második nejével, a 24 évvel fiatalabb Rachel Hunterrel kötött házasságából a 90-es években két gyereke született, Renée és ­Liam McAlister. Saját bevallása szerint Rachel volt az első nő az életében, akihez hű maradt. Öt évvel fiúk világra jötte után mégis zátonyra futott a kapcsolatuk, de csak 2006-ban váltak el. Stewartot nagyon megviselte, hogy Rachel elhagyta, de pár hónappal később minden bánata elszállt, amikor megismerte a nála 26 évvel fiatalabb Penny Lancastert. A legendás angol modell a jelek szerint nyerő választás volt, hiszen a mai napig együtt vannak, tökéletese boldogságban élnek fiaikkal, Alastairrel és Aidennel. A női skalpok helyett pedig már sportautókat gyűjt, illetve változatlanul megszállottja a vonatmaketteknek. De szerencséjére mindkét költséges hobbijára van miből költenie, mert a 60 milliárd forintos vagyonával ő a 20. leggazdagabb brit ­zenész.

 

Rod hétfő este 19.00-tól ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. A legendás énekes negyedik alkalommal lép fel nálunk, legutóbb csaknem 8 éve járt itt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Mandula Ádám kiszabadult, egyre jobban aggódnak érte az emberek

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek