SZTÁRDZSÚSZ

Ebből baj lesz, képtelen lemondani szenvedélyéről Szilágyi István özvegye

Napi két doboz szivarkát szív el Joli néni, a függőségétől aligha szabadul meg már. Évtizedek óta rabja a nikotinnak, amire a havi nyugdíját is rákölti, ha kell. 
  • Szerző: Ripost

Szilágyi István özvegye, a 78 éves Joli néni láncdohányos: gyakorlatilag egyik cigiről a másikra gyújt – írja a Bors, majd azt is hozzáteszik: tapasztalatuk szerint az idős asszony annyira függő, hogy ha esetleg elfogy a cigi, akkor addig kérleli a környezetében lévőket, amíg el nem megy valaki venni neki. A cigi ugyan olcsó, de épp ezért rossz minőségű bár még így is havi harmincezer forintot költ rá. Ezen felül mindössze 48 ezer forintja marad, ebből kell megélnie.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor Ripost

– Szeretek cigizni – mondta korábban Joli néni. – Nagyon régóta szívok, bár sokszor elhatároztam, hogy leszokom, még sosem sikerült. Pedig jó lenne, mert nagyon drága mulatság. Aki dohányzik, az mindig megoldja, hogy legyen cigije, így vagyok ezzel én is. Volt, hogy inkább azt vettem, mint ételt. Most, hogy ilyen sok segítséget kapok, és ételt is hoznak, ki tudom gazdálkodni a dohányt, ha azonban majd egyedül maradok, nem tudom, hogy lesz. Nem hiszem, hogy egyik napról a másikra le tudok majd szokni, de elképzelhető, hogy megint megpróbálok. Az egészségemet nem féltem, nemrég voltam orvosnál és minden leletem jó volt – ma­gyarázta az asszony.

A részletekről a Bors hétfői számában olvashatsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?