Létrehozva: 2016.01.13.

Egy pohár ital mentette meg a bankfiókot a Viszkistől

Hosszú éveken át tartotta rettegésben a pénzintézeteket a Viszkis rabló. Ambrus Attilának volt egy kedvenc OTP-je, amit majdnem háromszor fosztott ki, de utolsó akciója elõtt betért meginni a szokásos felesét a közeli kocsmába, ahol a pultos lány felismerte.

Az évek alatt huszonhét fegyveres rablást követett el a Viszkis rablóként elhíresült férfi, amiből 142 millió forintot szedett össze. Bűnözőként megszerzett vagyonát nem sokáig élvezte Ambrus Attila, ugyanis a lopott pénzt utazásokra, luxusautókra és nőkre költötte. Rablási sorozatának társa vetett véget, ugyanis ő buktatta le.

A rádió bemondta, hogy elfogták. Én Romániába akartam szökni, de közben visszafordultam a kutyámért, és megálltam vele kétszer pisilni, meg egy benzinkúton whiskyt venni

- emlékezett vissza az 1998 januárja egy alkalommal a Borsnak Attila.

Hét perccel korábban érkezett a riasztás a határra. Beült mellém a határőr, hogy baj van a kutya papírjaival. Bekísért az előállítóba, kérdezték, van-e fegyverem. Sorban kipakoltam az asztalra három pisztolyt, a negyedik a kocsiban volt...

Attilának ekkor még sikerült megszökni, annak ellenére, hogy a Gyorskocsi utcai fogdába szállították. Innen egy kötél segítségével lemászott az ablakon, és újabb bankrablásokba kezdett, pedig országos hajsza indult ellene.

Ekkoriban volt egy "kedvenc OTP-je" is. Ambrus a fiókot kétszer is kifosztotta, és úgy tervezte, hogy harmadszor is megteszi. Azonban a Viszkis a rablás előtt betért egy közeli kocsmába, ahol a pultos lány felismerte a hírekből.

Felismert a pultos hölgy. "Attila megint odamegy?" kérdezte, mivel előtte már kétszer is kiraboltam a bankot. Lefagytam. Azt mondtam, hogy nem. Végül nem is mentem be.

Utolsó rablása előtt pedig többet ivott a kelleténél, egy üveg whiskyt fogyasztott el, így el is aludt a bankfiókban, de ekkor sem kapták el. Ellenben nem sokkal később elfogták, miközben paprikás krumplit főzött rejtekhelyén. A Viszkis 17 év börtönbüntetést kapott a bírótól, de 10 év után kiengedték. Eleinte többször is gondolt arra, hogy megszökik a rácsok mögül.

Volt bent olyan, aki lefejezett valakit, és tizenhármat kapott. Példát akartak statuálni velem. Éjjel kettőkor még felkeltettek az őrök, hogy takarítsam ki a cellát. Annyira megzavarodtam, hogy úgy köszöntem el: viszontlátásra!

Miután kiszabadult a börtönből pályát váltott, és most keramikusként keresi a kenyerét Ambrus. Sőt még a szerelem is rátalált a jó útra tért bankrablóra. 20 évvel fiatalabb kedvesének a szülei nem örültek túlságosan lányuk választottjának, egy nyugdíjas bankrablóként képzelték el a férfit.

Õt is úgy hívják, mint engem, az egész gyerekkora azzal telt, hogy mindig kérdezgették: nem a rokonod a Viszkis? Azóta összeházasodtunk, a nászutunk Párizsban volt. A szülei eleinte furcsállták a kapcsolatunkat, nem egy nyugdíjas bankrablót képzeltek a lányuk mellé. Azóta jobban megismertek, pedig először nem tettem jó benyomást. Kölcsönkértem egy Jaguárt, azzal mentem le hozzájuk. Pedig valójában egy nyolcéves kölcsönfurgonnal járok

- magyarázta a Borsnak Ambrus Attila.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

SZTÁRDZSÚSZ

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

SZTÁRDZSÚSZ

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége