Létrehozva: 2019.12.20.

Eladta a Michael Jacksontól kapott macit a megmentett magyar fiú

Tamás az életét köszönheti a világsztárnak, akitől a méregdrága műtéten túl egy plüssállatot is kapott 1994-ben.

Munkahelyén nem fizették ki, a családjával költözni kényszerült, gyakran a speciális gyógyszerére sincs pénze, mégsem adja fel Farkas Tamás, Michael Jackson fogadott magyar fia.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A világsztár 1994 augusztusában promóciós klipet forgatott hazánkban HIStory című lemezéhez, ám a kötelezettségei előtt a Heim Pál és a Bethesda gyerekkórházba is ellátogatott, ahol megajándékozta a beteg kisgyermekeket és megmentett egy májátültetésre váró fiúcskát.

Ez a gyermek Farkas Tamás volt, a ma már kétgyermekes apuka évek óta állandó anyagi és egészségügyi problémákkal küzd. Jelenleg is munkanélküli, így a Ripost-nak elárulta, nemrég kénytelen volt eladni azt a játékmackót, amit még gyermekkorában a világsztártól kapott.

Sokáig még a gondolattól is bűntudata volt, ám a minap kénytelen volt elfogadta a felajánlott összeget. Lapunk megtudta egy hazai Michael Jackson rajongó vette meg a figurát, így szerencsére a maci jó helyre került és örökre nyomon követhető lesz.

Fotó: Tóth Ferenc

„Fontos volt nekem ez a maci, de sajnos túl kellett adnom rajta. Sokan megszóltak azért, hogy eladom, de sajnos a plüssállat nem fizeti be a csekkeket és nem ad enni a gyerekeimnek. Én is nagyon sajnáltam, mivel Michaeltől kaptam, de ha úgy vesszük, még ezzel is a családomat segítette, amiért nagyon hálás vagyok neki. Félmillió forintot kaptam érte, ami nagyon jól jött, mert az utolsó munkahelyemen nem fizettek ki, így ismét szorult helyzetbe kerültem a családommal” – mesélte Tamás, aki munkanélküliként tengeti a napjait, májproblémája miatt pedig nem erőltetheti meg magát.

„Németországban dolgoztam, de átvertek. Jelenleg 700 euróval, vagyis kb 230 ezer forinttal tartozik a cég, de úgy sejtem, hogy már soha nem is fogják kifizetni. Sajnos nem vállalhatok el minden féle fizikai munkát, mert félek, hogy megreped a májam, de a két gyerekemről gondoskodnom kell” – jelentette ki a férfi, akinek bár nincs könnyű élete, végtelenül hálás Michael Jacksonnak, akiről mindennap megemlékezik.

”Még ma sem tudom, hogy miért pont engem mentett meg, de mindennap hálát adok érte. Halottak napján gyertyát gyújtok neki. Nagyon szeretnék elmenni a sírjához is, és ha egyszer lesz annyi pénzem, felkeresném a családját. Az édesanyjának szeretném megköszönni, hogy a fia megmentette az életemet” – áradozott Farkas Tamás, aki szerencsére nincs teljesen egyedül a bajban, Michael Jackson magyar rajongói is támogatják.

Egy estére bárki megcsodálhatta a legendás mackót December első hétvégéjén több mint 500 érdeklődő vett részt egy budapesti szórakozóhelyen megrendezett Michael Jackson show-n. A fergeteges rendezvényen Tóth Ferenc a popikonról készült portré festményeit tárta az érdeklődök elé, majd az eseményt a legjobb magyar Michael Jackson imitátor, Prince Majesty zárta fergeteges műsorával. A rendezvényt Michael halálának 10. évfordulójára szervezték, ahová a megvásárolt plüssmackót is elvitték, így bárki megcsodálhatta.

Fotó: Tóth Ferenc / Ripost

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

travelo.hu

Videó: Cuki vidra fürdőzött a Balatonban

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

SZTÁRDZSÚSZ

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

SZTÁRDZSÚSZ

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége