SZTÁRDZSÚSZ

Elképesztő kulisszatitok: Ez történt a Vaják folytatásán

A Netflixen futó Vaják (eredeti címén The Witcher) sorozat rövid idő alatt elképesztően nagy népszerűségre tett szert Magyarországon. Annyian kíváncsiak az ezüsthajú és kissé szűkszavú Ríviai Geralt kalandjaira, hogy nem túlzás azt állítani: kitört a Vaják-láz. A sorozatot részben Magyarországon vették fel, a Ripost pedig megtudott néhány exkluzív titkot a szereplőkről és a forgatásról!
  • Szerző: Doris

Bő két héttel ezelőtt vált végre elérhetővé a részben Magyarországon forgatott Vaják című sorozat első évada a Netflixen, de máris óriási rajongótáborra tett szert, valóságos őrületet idézett elő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Azok is kíváncsiak a főszereplő Ríviai Geralt kalandos életére, akik korábban sosem hallottak róla. A sikerhez természetesen a magyar stábtagok is hozzájárultak, hónapokon át forgattak együtt a két főszereplővel, Henry Cavillel és Anya Chalotrával, aki Yennefert alakítja. Köztük volt Lázár László is, aki évek óta dolgozik a filmiparban, de ezt tartja élete eddigi legnehezebb forgatásának.

Fotó: Ripost

„Tavaly februárban kezdtük a munkát, a sorozat legtöbb részét a mogyoródi stúdióban vettük fel. Először sima statisztának hívtak, majd egy őrt kellett alakítanom, aki az egyik főszereplőt kellet kísérnem egy nagy vacsorajelenetnél. Itt még csak szigorúan kellett néznem, de a munka többé része egyáltalán nem volt sétagalopp! Az időjárás is megnehezítette a dolgunkat, sokszor óriási sárban és hidegben kellett forgatni a csatajeleneteket” – kezdte a -nak a statiszta, akinek az összes szereplővel volt szerencséje megismerkednie. Igaz, nem mindenkit ismert fel először!

Fotó: Ripost

A főszereplő Ríviai Geralt alakító Henry Cavillel például már percek óta kedélyesen beszélgetett, amikor rászóltak, hogy vele nem lehet csak úgy csevegni, hiszen ő a Supermanből is ismert Henry Cavill. Laci szerint azért nem ismerte fel a sármos sztárt, mert annyira jól elmaszkírozták, hogy még a családtagjai is elmentek volna mellette az utcán. Cavill egyébként egy speciális étrendet követett magyarországi tartózkodása alatt.

„Erre a különleges, szénhidrátszegény étrendre azért volt szükség, mert Henry rengeteg intim jelenetben szerepelt, ahol meztelenül kellett a kamerák elé lépnie. Természetesen tökéletesen akart kinézni, ezért nagyon odafigyelt arra, hogy mit eszik. Többnyire csak csirkét és zöldséget evett, a pucér jelenetek előtt egy nappal pedig már vizet sem ivott. Egyetlen kortyot sem” – árulta el lapunknak Laci.

A szerencsés statiszta az egyik női főszereplővel, a Yennefert alakító Anya Chalotrával is nagyon kellemesen elbeszélgetett. Szerinte mindenki nagyon közvetlen volt, és bár még nem jártak hazánkban, nagyon tetszett nekik Magyarország.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?