SZTÁRDZSÚSZ

Elkészült a könyv, ami intim titkokat rejt Pécsi Ildikóról

Sosem hallott történetek látnak hamarosan napvilágot a legendás színésznő, Pécsi Ildikó életéről.
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó fogadott fia és legfőbb bizalmasa, L. Péterfi Csaba a 80 éves korában elhunyt legendás színésznő halála után rögtön megfogadta, hogy továbbviszi Ildikó szellemi örökségét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Ennek nagyon fontos részét képezi az a könyv, ami Pécsi Ildikó filmbe illő életéről szól, eddig sosem hallott, és bizony olykor-olykor roppant intim történetekkel. L. Péterfi Csaba hónapokon keresztül dolgozott a könyvön, amit végre sikerült befejeznie.

A címe: Pécsi Ildikó: Úgy, ahogy volt

„Az elmúlt években nagyon sok dologról beszéltem Ildikóval, ezért nem volt nehéz az alkotói folyamat. Persze rengeteg titkot is megtudtam, egész megdöbbentőeket, Ildikó élete valóban filmbe illő volt. Voltak olyan dolgok is, amiket csak félig-meddig mondott el, így komoly kutatómunkát végeztem. Beszéltem Keleti Évával, Lőte Attilával, Ildikó régi barátaival, volt szerelmeivel, pályatársakkal, volt sminkesével, de természetesen a fiával, Szűcs Csabával is. Ildikó még életében rengeteg visszaemlékezést, naplót, levelet átadott nekem, azokban is voltak bőven meglepetések” – kezdte a -nak L. Péterfi Csaba, aki nem sokkal a színésznő halála után kezdte el írni a könyvet, az alkotói folyamat azonban ennél sokkal hosszabb volt. Körülbelül egy évet vett igénybe, amíg Ildikó lediktálta neki élete legfontosabb és legizgalmasabb történéseit.

Fotó: L. Péterfi Csaba

„Ildikó hetvenéves kora után kezdte el írni a saját életének történetét, persze rengetegszer változtatott rajta, kihúzott belőle. Később, amikor rájött arra, hogy vannak olyan történetek, amik az életében nem jelenhetnek meg, ekkor bízta rám a dolgot. Bizonyos tekintetben igencsak intimre sikeredett, rengeteg olyan történet van benne, amit még sosem hallhattunk” – árulta el Csaba, aki esténként, kilenctől éjfélig írta meg a legendás színésznő filmbe illő történeteit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?