SZTÁRDZSÚSZ

Ennek soha nem lesz vége: Rendőrök keresték fel a Viszkist

Ambrus Attila bankrablóként többször bohócot csinált a rendőrségből, amit akkor nehezen viseltek a szervek.
  • Szerző: Ripost

Tanult a hibáiból Ambrus Attila, aki 12 év börtön után 6 éve visszakapta a szabadságát.

A Viszkis azóta is hazánk egyik legendás figurája, hiszen kevés olyan bűnöző van, akinek az emberek egy része szurkolt, hogy meg tudjon lógni a rendőrök elől. Ambrus a '93 és '99 között többször is fifikásan kijátszotta a zsarukat, éppen ezért akár példakép is lehetne azok számára, akik hasonló módon szeretnének „meggazdagodni”.

A Viszkis azonban mindenkit óva int attól, hogy a bűn útjára tévedjen. A börtön után többször mesélt a rács mögötti életről, de jelenleg évekkel később is foglalkozásszerűen járja az országot, hogy felhívja a figyelmet a bűnözés veszélyeire. A %% megtudta, Attila gyakran áll a pódiumra egyenruhásokkal. Hamarosan Ózdra utazik, hiszen meghívta őt a helyi rendőrkapitány.

"Nekem a rendőrökkel soha semmi bajom nem volt, nemrég például egy rendőr szakszervezeti bulin is részt vettem, tehát örömmel segítek, ha tudok”

– kezdte a %%-nak a Viszkis.

"A zsarukra mindig is partnerként tekintettem, még akkoriban is, amikor bankot raboltam, csak akkor macska-egér játékot játszottam velük, kapj el, ha tudsz alapon… Volt, hogy bohócot csináltam belőlük, de végül ők nyertek, én pedig megbűnhődtem a tetteimért. Éppen ezért mára tiszta lelkiismerettel segítem a rendőrök munkáját, hiszen ha valaki, akkor én saját tapasztalatból tudom, hogyan lehet hatni egy problémás fiatalra. Rengeteg közönségtalálkozóra járok, prevenciós jellegű beszélgetéseket tartok börtönökben, javítóintézetben és rövidesen megyek Ózdra is a helyi kapitány meghívására. Örömmel fogadtam el a felkérést, ott tartok majd előadást gyerekeknek bűnmegelőzés témában. Természetesen az előadásokon nem arról beszélek, hogy hogyan kell bankot rabolni, hanem arra hívom fel a fiatalok figyelmét, hogy még véletlenül se keveredjenek bajba, ne lépjenek a bűn útjára”

– mondta a Viszkis, aki maga is szakmát tanult a börtönben és azóta is úton van, hogy a kézzel készített kerámiáit az ország minden pontján árusítsa.

Ha még több részletre lennél kíváncsi, olvasd el a %% szombati lapszámában!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?