SZTÁRDZSÚSZ

Erdei Zsolt: A fiamban ott van a bajnok!

Erdei Zsolt tudta, mit csinál, amikor lemondott az Magyar Ökölvívó Szövetség elnöki székéről.
  • Szerző: Angie

Augusztusban sokakat meglepett, amikor lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség társelnöki posztjáról, de azóta sem bánja döntését Erdei Zsolt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A -nak elárulta, szerinte ez a helyes út, így sokkal több ideje jut a saját családjára, és ami legalább olyan fontos számára, végre ismét a ring mellől segítheti a jövő reménységeit.

„Azért távoztam, mert úgy éreztem, így tudok a legtöbbet tenni a sportágamért. A szakmai véleményemre már kevésbé figyeltek az utóbbi időben a szövetségben. Az irodai munka amúgy sem nekem való. Nem éltem meg csalódásként az elnöki szerepkörömet, inkább tanulási folyamatként gondolok rá, de rájöttem, nem ebben fogok kiteljesedni. Ha nincs az ifjúsági vb két éve a Duna Arénában, a szövetségi szerepvállalásom biztosan másképp alakul” – mondta Zsolt, aki nagyon élvezi, hogy az irodán kívül tevékenyebb lehet és még mindig szövetségi alkalmazottként sokat tehet az utánpótlásért, a gyerekek tehetséggondozásért. Közben persze a saját gyermekeire is nagy gondot fordít.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Amíg elnöki pozícióban voltam is mindig én vittem a gyerekeket oviba és iskolába, de most én is viszem őket haza. Én készítem el nekik a reggeli kakaót is. Számomra a család az első ” – jelentette ki az egykori bokszoló, aki tudatosan neveli a gyerekeit. Arra a kérdésre, hogy nem gondolt–e arra, hogy egyszer a nagyobbik fia is az utánpótlás tagja lehetne, meglepő választ adott.

„Viktorban minden megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Fizikailag is nagyon rátermett, nagyokat üt és gyors is. Amikor régebben kézilabdázott, láttam benne a szenvedélyt is, ami elengedhetetlen a sportban. Jelenleg azonban egy kamasz fiú, aki lázad, és az a legfontosabb, hogy ezen túl legyünk. Nekem is jó lenne már„ – mondta nevetve Erdei, akinek nem volt tinédzserkora, hiszen már akkor elhivatott volt a sportága iránt. Az viszont biztos, hogy nem bánná, ha egyszer Viktornak segíthetne a ring mellől.

És ezeket olvastad már?