Létrehozva: 2019.11.05.

Erre senki nem számított: Kitiltották a börtönből Ambrus Attilát

Ambrus Attila bankrablásért 13 évet és két hetet ült börtönben, ahol két jó barátja lett.

Ambrus Attila bankrablásért 13 évet és két hetet ült és 8 éve szabadult. A Viszkis, már a börtön falain belül elkezdte felépíteni az új életét: szakmát tanult, leérettségizett még diplomát is szerzett.

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

Szabadulása után nem ingott meg, tanult a korábbi hibáiból, családot alapított és keramikusként dolgozik. Attila úgy érzi, kellőképpen megtanulta a leckét, ahogy azt is, hogyan kell hétköznapi munkából pénzt keresni. A bélyeget azonban mindig viselnie kell, hiszen vannak, akik még ma is fenyegetőnek érzik a személyét. Már a börtönben sem látják szívesen. Ennek minden más helyzetben örülne a Viszkis, most azonban kifejezetten nyomasztja a dolog, ugyanis úgy érzi, egy régi barátjának szüksége lenne rá.

„Amikor bent voltam, hárman voltunk barátok. Már csak Tomi van börtönben, kísérleti rablásért kapott 13 évet. Jelenleg 6-7 éve van még hátra, és mivel jóban voltunk és van egy gyermeke, így támogatom őt mindennel, amivel csak tudom” – kezdte Ambrus, aki nemrég még feleségével együtt ment látogatóba a rideg helyre, ám mostantól nem teheti be a lábát a büntetés végrehajtó intézetbe.

„Próbálom segíteni őt, pénzt küldök neki és eddig látogattam is, de a jelenlegi börtönparancsnok ezt mostantól nem engedélyezi. Nagyon konzervatív ember, aki azt hiszi, hogy én még mindig bűnöző vagyok, pedig a mi életünk nem arról, szól, hogy szabadulásunk után egyből kipakolunk egy páncélautót. Sokkal inkább támogatni szeretném Tamást az újrakezdésben, de ez most nem fog menni, mert a parancsnok kijelentette, bűnözőket nem engednek be az intézetbe, mondván van elég bent a börtönben” – magyarázta a Viszkis, aki tisztában van azzal, hogy a múltja a jelenét is mindenkor meghatározza, mégis úgy érzi, hogy ezt a fajta megkülönböztetést nem érdemli meg.

 

Ambrus Attila multiknak ad üzleti tanácsot Ambrus Attila évek óta tart előadásokat az újrakezdésről, ahogy közönségtalálkozókra is eljár. A mondás szerint, rablóból lesz a legjobb pandúr. Ez esetben a bankrablóból pénzügyi tanácsadó lett, akinek a szavára sokan adnak. „Több multinacionális cég vezetője is eljön hozzám és kikéri a véleményemet. Sokszor elgondolkodtam, hogy miért pont az enyémet, hiszen nem vagyok szakember, de aztán rájöttem, hogy azért választanak engem, mert közérthetően, emberi nyelven fogalmazok. A cél minden esetben a változás. Azt akarják tudni, hogy miként lehet a negatív helyzetből ismét a csúcsra jutni. Természetesen szó esik ilyenkor a pénzügyekről és a piaci kereslet-kínálat alakulásáról is” – tudtuk meg Ambrustól.

 

Jogosan vonhatják meg a látogatást Megkeresésünkre a Büntetés-végrehajtás Kommunikációs Főosztálya általánosságban közölte a Riposttal: lehetséges olyan eset, hogy valakitől korlátozzák a látogatást. „A fogvatartottak kapcsolattartását a 2013. évi CCXL. törvény szabályozza az alábbiak szerint: 172. § (1) A szabadságvesztés végrehajtása során a bv. intézet az e fejezetben, valamint a végrehajtási fokozatokra és rezsimekre vonatkozó szabályok szerint, a társadalomba való beilleszkedés érdekében elősegíti, hogy az elítélt fenntarthassa és fejleszthesse hozzátartozóival, más személyekkel, valamint a reintegrációs célkitűzéseket elősegítő külső szervezetekkel való kapcsolatát. (2) Az elítélt kapcsolattartása az e törvényben meghatározottak szerint, a bv. intézet rendje és a fogvatartás biztonsága érdekében ellenőrizhető. A bv. intézet rendje és a fogvatartás biztonsága érdekében, vagy egészségügyi okból a kapcsolattartás korlátozásának is helye lehet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Imádnivaló videón mutatta meg kisfiát Dér Heni

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

A gyerekek élete is felfordult, így küzd a rák ellen Katalin hercegné

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak