SZTÁRDZSÚSZ

Ezért retteg az orvosnál Benkő László

Míg az orvos nem mondja meg az eredményt, képtelen megnyugodni a zenész.
  • Szerző: Angie

Benkő Lászlónál 2017 májusában állapították meg a daganatos betegséget. A diagnózis után azonnal életmentő műtéten esett át és kemoterápiás kezelést kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

A kezelések testileg és lelkileg is nagyon megviselték a zenészt, aki ennek ellenére nem hagyta el magát. A kemoterápiás koktélok után is színpadra állt, pedig immunrendszere teljesen legyengült, 10 kilót fogyott, alig volt ereje.

Azóta két év telt el, Benkő László megerősödött, tünetmentes, de a betegség így is időről-időre terrorban tartja. Kezdetben negyedévenként, majd félévente kontrollra kell járnia, ami gyomorideget és rengeteg szorongást okoz neki.

„Nincs, mit szépíteni a dolgon, nagyon szorongok, amikor az eredményért kell mennem. Nincs egy nyugodt percem sem, egy-egy vizsgálat után máris arra gondolok, hogy vajon mi lesz az eredmény. Azt hittem, hogy az idő múlásával könnyebb lesz, és a hátam mögött tudhatom az egészet, de minden vizsgálat előtt nagyon félek. Aludni sem tudok előtte” – kezdte Benkő László, aki több mint két év alatt megtanult az orvos tekintetéből olvasni.

”Addig képtelen vagyok megnyugodni, míg az orvos nem mondja meg az eredményt. A doki mindig igyekszik rezzenéstelen arccal beszélni, hogy még véletlenül se ijesszen meg, de már ismerem, a tekintetéből ki tudom olvasni az eredményt és a hangszíne is árulkodó. Persze, amíg nem szólal meg, rettentően gyengének érzem magam. Egy biztos, soha nem adtam át magam a betegségnek, tudtam, hogy meg fogok gyógyulni és továbbra is ehhez tartom magam” – jelentette ki a billentyűs, aki a betegsége miatt, egyetlen koncertet sem mondott le, jelenleg is folyamatosan dolgozik, mégis változtatott az életmódján.

Ha még több részletere vagy kíváncsi, olvasd el a szombati lapszámában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?