SZTÁRDZSÚSZ

Fordulat a Czeizel-ügyben, felháborodott a magyar politikus

Erre aztán nem számított a Tisztelet Társaságának elnöke!
  • Szerző: Doris

Hidegzuhanyként érte Schmuck Andort, hogy a Magyar Orvosi Kamara elutasította a Czeizel Endre-díj alapításával kapcsolatos kérelmét.

Dr. Éger István, a kamara elnöke, egy hivatalos levélben tudatta a politikussal, hogy a vezetőség jelenleg nem tartja indokoltnak a 2015 augusztusában elhunyt genetikusról elnevezett díj létrehozását. Schmuck a %RIPOST%-nak felháborítónak és felfoghatatlannak titulálta a történteket.

„Egyáltalán nem értem a döntést, ha Czeizel Endre nem érdemelte volna meg, hogy díjat nevezzenek el róla, akkor ki? Ennek ellenére nem adom fel, tovább küzdök az kitüntetés létrehozásáért, és keresem az alternatívákat”

- nyilatkozta a Tisztelet Társaságának elnöke, aki azt a hivatalos kérvényt is eljuttatta lapunknak, amit még márciusban küldött a Magyar Orvosi Kamarának.

A %RIPOST% megkereste a kamara elnökét, dr. Éger Istvánt is, aki szűkszavúan reagált az ügyre.

„Schmuck Andor írt egy levelet, én ezt bevittem az elnökség elé. Az elnökség megvitatta a dolgot, hoztunk egy döntést, amit egy szerintem kulturált válaszlevélben közöltünk a politikussal. Hogy ezzel mit kezd Schmuck Andor, az már az ő dolga” - nyilatkozta lapunknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?