SZTÁRDZSÚSZ

Börtönbüntetésre ítélték, most üzent a bírónak Galambos Lajos

Szerdán délelőtt ítélet született Galambos Lajos áramlopási ügyében. A trombitás nem volt jelen a tárgyaláson, de most üzent a bírónak.
  • Szerző: Dina

A bíróság bűnösnek mondta ki elsőfokon Galambos Lajost három rendbeli lopásban, és felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás vádja alól felmentette a bíróság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lajcsi üzent a bírónak

Lajcsi üzent a bírónak (Fotó: Ripost)

Mint kiderült, a trombitás nem vett részt a tárgyaláson, de most reagált a történtekre.

„A feleségem vétlenségét kimondta az első fokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhatatlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelemben előfordult már ilyen, nem ez az első eset, akár emberölés ügyében is” – üzente a Blikken keresztül Lajcsi. „Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött. Azt szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében. Sajnos ez nem történt meg, tovább tart a hat éve folyó mizéria, de természetesen a végsőkig harcolok, hogy kiderüljön az igazság, ami ma nem derült ki. Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet.”

Elmondta, hogy a nyugalma és az ügy gyors lezárásának érdekében megtérítette a kárként megállapított összeget. Nem értett vele egyet, mégis megtette. „A bíró így korlátlanul enyhíthette volna a büntetést, mégis elkaszált” – folytatta Galambos Lajos, aki megmagyarázta, miért nem ment el az ítélethirdetésre. Mint mondta, a nagymamája sírjánál várta ügyvédje telefonhívását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?