SZTÁRDZSÚSZ

Gáspár Evelinnel való kapcsolatáról mesélt Lakatos Levente

A fiatalok körében népszerű író jó baráti viszonyt ápol Gáspár Evelinnel.
  • Szerző: Ripost

Már márciusban megkapta az első koronavírus-elleni oltását Lakatos Levente és azóta a másodikon is túlesett. A jóképű író ennek köszönhetően bátrabban éli az életét mint a járvány csúcspontja alatt, ezért is biztatja 141.000 Facebook és több mint 73.000 Insta-követőjét is az oltakozásra.

Fotó: Vaszil Ádám

Tanácstalan volt

„A Sinopharm-vakcinát kaptam meg és mindenkit csakis arra tudok buzdítani, hogy oltassa be magát. Aktívan nyomon követem a társadalmi változásokat és a közhangulatot. Nem tagadom, a stressz, amit mindenki érzett, rám is hatott, és voltak rosszabb időszakaim, főleg, mert a bizonytalanságot nehezen viselem. Voltak álmatlan éjszakáim, éppen ezért is volt fontos számomra, hogy minél hamarabb felvegyem az oltást, hiszen egyértelmű, hogy ha van kiút ebből a járványból, akkor az a vakcina” – fogalmazott Levente.

Harcos Evelin

Az írót az utóbbi hetekben sokat láthatják együtt a követői Gáspár Evelinnel. A két fiatal között különleges kapcsolat alakult ki és úgy döntöttek, közös videósorozatot készítenek Levi YouTube-csatornájára. Az Evi&Levi-ben leginkább a mai fiatalok érintő problémákat dolgozzák fel. Lakatos szerint a nézőknek nem csak a témák miatt lesz tanúságos a széria, hanem Evelin egy eddig ismeretlen oldalát is felfedezhetik.

„Evelint tízéves kora óta ismerem, de csak néhány hónapja találkoztunk újra teljesen véletlenül, egy parkolóban. Levelezni kezdtünk és mondhatom, szoros baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Evelin nagyon okos lány, aki folyamatosan azzal küzd, hogy az emberek nem veszik őt elég komolyan, ám úgy látom, egyre inkább sikerül lerombolnia a másokban róla élő – téves – képet. A videósorozatunkat a jövőben nagyon szeretném folytatni, mert jól tudunk együttműködni” – fogalmazott Levente.

Fotó: Vaszil Ádám

Brutális téma

Levente az eddigi könyveiben a bűnügyek és az érzékiség mellett fontos társadalmi kérdésekkel is foglalkozott. A héten debütáló Ne csinálj úgy, mint akit megerőszakolnak! című könyv egy fiatal lány megrázó, valós történetét meséli el. Leventének nem ez az első ilyen típusú műve, korábban is feldolgozta már az olvasói traumatikus élményeit, úgynevezett short-storykban.

„Ezek a könyvek nem regényterjedelműek, de rendkívül intenzív a cselekményük. Az alkotói folyamat pedig egyszerre megrázó és felszabadító: több órán keresztül beszélgetek az alannyal, aki tabuk nélkül, őszintén válaszol minden kérdésemre. Ez segít abban, hogy beleképzeljem magam a helyzetébe, és megírjam az általa elmondottakat. Ehhez nagy fokú bizalomra van szükség és megértésre, hogy a traumát átélt személyek ne sérüljenek, hanem egyfajta gyógyító folyamatként éljék meg a róluk szóló könyv alkotói folyamatát. Engem is megráznak ezek a történetek, szoktam rágódni az elmondottakon, és amikor úgy érzem, túlcsordultam, elmegyek az edzőterembe, ahol a sport segít tisztázni a gondolataimat.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?