SZTÁRDZSÚSZ

„Már nem aggódtak értem” – Kórházi drámájáról vallott Harsányi Levente

Harsányi Leventét megcsapta a halál szele, aminek hatására alaposan átértékelte az életét.
  • Szerző: szbd

Kemény küzdelmet vívott a koronavírussal: gyógyszereket kellett szednie, és vérhígító injekciókat adott be magának Harsányi Levente, aki tavasszal kapta el a halálos vírust. A népszerű rádiós a Borsnak beszélt most arról, hogyan élte meg azt, hogy megfertőződött a Covid-19-cel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megérintette a halál szele Harsányi Leventét

Megérintette a halál szele Harsányi Leventét
Fotó: Ripost

„Szerencsére csak nyolc órát voltam kórházban. Miközben a leleteimet vártam, fémkoporsóban kitoltak egy halottat. Az ember ilyenkor átgondolja, mi a fontos, mennyire számít, mit visel, milyen kocsival jár. Egyedül élek, és amikor lefeküdtem aludni, bizony kétszer-háromszor is elképzeltem, hogy itt a vég. Sőt többször azt álmodtam, meghalhatok a koronavírus miatt. Szóval megcsapott a halál szele. A betegség mentálisan roppanthatja össze az embereket. Féltem, hogy mi lesz a gyerekeimmel, ha én nem leszek” – magyarázta Harsányi, aki a betegség miatt átértékelte az életét.

„Nagyon. Az otthon töltött idő alatt kezdetben jöttek az aggódó üzenetek, aztán a sablonosak, hogy szedjem be a gyógyszereket. Összesen két ember volt, aki meglátogatott és hozott ennivalót, gyógyszereket. Idővel kevesebb SMS érkezett, majd szinte egy sem. Már nem aggódtak értem, nem voltam annyira érdekes. A betegség alapvetően a tartalmas, mély kapcsolatok, a törődés hiányát mutatta meg nekem, és felhívta a figyelmem az elmúlásra. A gyerekeim nagyon féltettek, amikor jobban lettem, eljöttek. Pusztán a látványuktól elkezdtem gyógyulni, aktiválódtak a boldogsághormonjaim és tudatosítottam magamban, van még feladatom az életben, méghozzá velük. Később kaptam egy nagyon érdekes olvasmányt, aminek a lényege, hogy tök mindegy, ki vagy, amikor meghalsz, jön a temetés, amire szinte mindenki elmegy. Utána kiteszik a képed az asztalra, majd átrakják a kandallóra, onnan a polcra, végül egy albumban köt ki” – tette hozzá a rádiós, aki végig egyedül lábadozott a koronavírusból. Mint mondja, ő nyitott az új szerelemre, de eddig még nem érkezett meg az életébe az a nő, akiért megdobbant volna a szíve.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?