SZTÁRDZSÚSZ

Ismeretlenek támadtak a Viszkis rablóra!

Bár poénnak szánta legutóbbi Facebook-bejegyzését, mégis sokan nekiugrottak az egykori bankrablónak. Ugyanis tréfából banki alkalmazottnak jelentkezett. Csakhogy éppen ahhoz a fiókhoz, amelyből annak idején 50 milliót rabolt...
  • Szerző: BDF

„Ha a kerámiázást egyszer befejezem, jelentkezni fogok megbízható munkatársnak” – írta Ambrus Attila a Facebook-oldalára egy bankos kép előtt. Bár elnézést kért azoktól, akiket érzékenyen érint a téma, mégis sokan nekiestek a morbid vicc miatt.

„Olyanokat mondtak, hogy azok biztos nem nevettek a tréfán, akiknek a szájába dugtam a pisztolyt.

Én sohasem csináltam ilyet, nem tapad vér a kezemhez, a bűneimért pedig már vezekeltem

– utalt a fegyházban töltött tizenhárom évére az egykori Viszkis, aki a Lokálnak azt is elárulta, hogyan született a poszt.

„Éppen az Üllői úton autóztunk a feleségemmel, amikor megláttam a plakátot.

Éppen ezt a bankot raboltam ki utoljára, így nem hagyhattam ki a fotót, de tényleg senkit sem akartam megbántani vele.

– magyarázta a rossz viccet Ambrus.

„Ennek a balhénak köszönhetem a lebukásom. Elhagytam a táskámat, benne volt a telefonkártyám. Persze nem mobilos, hanem a régi fülkés, utcai telefonba való.

A híváslista alapján találtak meg végül a zsaruk.

Attila 2012-ben jött ki a rácsok mögül, de feltételes büntetése csak pár hónapja járt le. Itthon azóta számít végleg szabad embernek.

Miután kiszabadult kerámiázással kezdett foglalkozni. Vásárokba jár portékáival, így ismerkedett meg húsz évvel fiatalabb feleségével, Rékával is. A nászútjuk Párizsban volt, de idén nyáron nem mennek nyaralni.

„Voltam eleget, mikor még támogattak a bankok” – viccelődött Ambrus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?