SZTÁRDZSÚSZ

Itt tart a nyomozás Demcsák Zsuzsa ékszerlopási ügyében

A műsorvezető otthonába nyolc hónappal ezelőtt törtek be. Azóta nyomoz a rendőrség.
  • Szerző: BDF

Hiába telt el nyolc hónap azóta, hogy betörtek Demcsák Zsuzsa otthonába, és elvitték több értékes ékszerét. A műsorvezető azóta sem lehet nyugodt, hiszen a tettes nem került elő, ahogyan az órája és a gyűrűje sem.

Fotó: Ripost

„Tudom, hogy a rendőrség megfelelő munkát végez. Remélem, mihamarabb értékelhető nyomra bukkannak, így meglesz a tettes, ezzel pedig magam mögött hagyhatom az egész történetet” – kezdte Zsuzsa.

„Valaki álkulccsal ment be a lakásba, de máig nem tudni, hogy ki, remélem, hamarosan kiderül” – folytatta a Blikknek a tévés nyugtalanul.

Amint a elsőként beszámolt róla, a műsorvezető tavaly augusztusban vette észre, hogy eltűnt otthonából egy méregdrága óra és egy gyűrű, amelyek összértéke több millió forint volt. Zsuzsa rögtön kihívta a rendőrséget, a nyomozók több órán át helyszíneltek a budai lakásban. Mint kiderült, az ajtó nem volt feltörve, ezért is mondhatta azt a műsorvezető, hogy álkulccsal mehettek be a lakásába. A nyomozás jelenleg is tart.

„A III. kerületi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Mindeddig senkit nem hallgattunk ki gyanúsítottként” – közölte a napilap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.

Még akár évekig is eltarthat, mire lezárják az ügyet, és maga mögött hagyhatja Demcsák Zsuzsa a történteket. Nem kizárt, hogy a biztosítóval sem lesz könnyű a megegyezés. Az idő ugyanis a jogszabály szerint egyelőre nem szorítja a hatóságokat.

„A hatályos szabályok szerint a gyanúsítotti kihallgatástól számítva két éve van a hatóságnak, hogy lezárja a nyomozást, azonban az nincs meghatározva, hogy meddig kell gyanúsítottat kihallgatni” – kezdte dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.

„A biztosítási jogviszony már más kérdés, ugyanis a társaság saját jogkörben felfüggesztheti a biztosítási díj kifizetését. A nyomozás lezárásáig mérlegelhet, és az esetleges felmerült körülményeket is vizsgálhatja a biztosító” – tette hozzá a szakértő.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?