SZTÁRDZSÚSZ

Katalinék fontos döntést hoztak a kis György herceg miatt, letérnek a járt útról

Itt az újabb bizonyíték: Katalin és Vilmos igazán modern szülők, a hagyományoknál jóval fontosabb nekik a gyermekeik boldogsága.
  • Szerző: Doris

A brit királyi családban évtizedek óta nagy hagyománya van annak, hogy a fiúk bentlakásos iskolába járnak, távol az otthonuktól, egy egészen új környezetben.

Fotó: Northfoto

Fülöp herceg annak idején a Buckingham-palotából a skóciai Gordonstoun iskolába költözött át, és legnagyobb fiára, Károly hercegre is ugyanez a sors várt. Úgy tudni, a fiatal Károly nagyon megszenvedte ezt az időszakot. Nehezen illeszkedett be a társai közé a Hampshire-ben található, nívós Cheam Schoolban, amikor egyedül maradt, sokszor a sarokban sírt, annyira gyötörte a honvágy.

Vilmos herceg hasonlóképp járt, 13 éves koráig Wokinghambe járt suliba, majd onnan átköltöztették Etonba, egy bentlakásos iskolába. Mivel a herceg nem szívesen gondol vissza erre az időszakra, feleségével, Katalinnal együtt úgy döntött, a most hatéves György hercegnek egészen más jövőt szánnak.

Fotó: Northfoto

A kis trónörökös jelenleg a londoni Thomas's Battersea iskolába jár, ugyanoda, ahova húga, az 5 éves Charlotte. Állítólag nagyon jól érzi magát a nívós suliban, ezért Katalinéknak esze ágában sincs bentlakásos intézménybe küldeni őt.

„Vilmos komoly traumán ment keresztül gyerekkorában, ezért nagyon empatikus felnőtt lett, a gyerekei boldogsága mindennél fontosabb neki. Mivel mindketten modern szülők, nagyon meglepő lenne, ha bentlakásos suliba küldenék Györgyöt. Nem ez lenne az első kissé meglepő döntésük” – fogalmazott egy szakértő, Ingrid Seward a spanyol Quien? magazinnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?