SZTÁRDZSÚSZ

Kemény asszony: II. Erzsébet máris visszatért dolgozni Fülöp halála után

A britek királynője ismét bebizonyította, hogy a korona szolgálata fontosabb, mint a magánügyek. A gyászt félretéve munkába állt.
  • Szerző: The_M

Hiába tart a hivatalos gyász, ami alatt semmilyen hivatali üggyel nem zaklathatják II. Erzsébetet, ő mégis visszatért a munkához. Hiszen Fülöp herceg is azt akarná, hogy mindenki folytassa a dolgát, ahogy azt Vilmos herceg leírta a szívszorító búcsúzójában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

II. Erzsébet félretette a gyászt

II. Erzsébet félretette a gyászt (Fotó: Northfoto)

II. Erzsébet négy nappal férje halálát követően, kedden részt vett William Peel gróf nyugdíjazási ceremóniáján. A férfi 14 évig töltötte be a Lord Chamberlain feladatkört, vagyis a királynő egyik legfontosabb titkára volt. Ő tartotta a kapcsolatot a Lordok Házával, illetve megszervezte a kommunikációt az uralkodóház különböző birtokai között.

Peel már korábban jelezte, hogy nyugdíjba szeretne vonulni, és egy héttel Fülöp halála előtt át is adta a feladatait az utódjának. A hivatalos távozását jelentő ceremónia napját is akkor tűzték ki, ám a tragédia miatt Peel felajánlotta, hogy lemond a szokásos eljárásról. II. Erzsébet viszont nem szerette volna, ha egyik legfőbb bizalmasa nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet, mielőtt visszavonul. Ezért minden bánatát félretéve részt vett a hivatalos rendezvényen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?