SZTÁRDZSÚSZ

Kiborult a családon belüli erőszak miatt a TV2 sztárja

Szebeni István a Tények hírolvasója gyakran a könnyeivel küszködik, miközben felolvassa a brutalitásról, családon belüli erőszakról szóló híreket.
  • Szerző: Angie

Szinte minden napra jut egy drámai hír: – Öngyilkos akart lenni ezért szembe forgalomba haladt autójával – Kivégezte családját, hogy bosszút álljon feleségén – Szerelemféltésből megölte kedvesét, vagy csak a barátok kedvéért vagányságból követet el visszafordíthatatlan bűncselekményt. Szebeni István, a Tények műsorvezetője egyre nehezebben szembesül ezekkel a rémségekkel, de úgy érzi, nem fordíthatja el az arcát.

Fotó: TV2

A felkereste Istvánt, aki még a Facebook-bejegyzés után is zaklatott volt. „Elfogadhatatlannak tartom, hogy nap, mint nap elcsukló hangon, gombóccal a torkomban kell felolvasnom a híreket, mert történik valami érthetetlen tragédia, melynek gyakran gyerekek esnek áldozatul. Meggyőződésem, hogy sokat segítene, ha mindenkinek kötelezően el kéne járnia pszichológushoz. Talán más szinten, de mindenkinek szüksége van segítségre! Jó lenne, ha nem úgy gondolnánk a pszichológusra, mint úri kiváltságra, vagy valami dilire. A gyerekeknek és a felnőtteknek is szükségük van arra, hogy meghallgassák és törődjenek velük. Szerintem lehetővé kéne tenni a pszichológust már az óvodában. Van, akinek a párkapcsolatával vannak gondok, míg más az iskolai terhek miatt szorong, vagy épp teljesen hétköznapi kérdések gyötrik. Nincs mindenkinek olyan szerencséje, hogy a szüleivel vagy a barátokkal megossza az érzéseit. Elfojtják magukban és csak idő kérdése, hogy megtörténjen a baj. Igenis kell a segítség, mert tragédiákat előzhetnénk meg vele. Nekem meggyőződésem, hogy a mostani családirtás sem történt volna meg, ha az apukával hetente legalább egyszer elbeszélgetett volna egy szakember” – jelentette ki a Tények műsorvezetője, aki szerint az ismert emberek is sokat tehetnének a fejlődésért.

Ha még több részletet szeretnél megtudni, olvasd el a csütörtöki lapszámát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?