SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült, komoly műtét vár Horváth Évára

Évek óta visszatérő fájdalom kínozza Horváth Évát. A csinos anyuka térdei egy genetikai eltérés miatt gyakran kiugranak.
  • Szerző: angie

Horváth Éva nem képes lemondani a futásról. Annak ellenére rója a köröket, hogy tudja, egy komolyabb megterhelés után elviselhetetlen fájdalmat kell majd kiállnia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A napokban már aludni sem tudott, ahogy a mozgásban is korlátozták a bedagadt térdei. Orvoshoz fordult, aki átmenetileg megoldotta a problémát. A csinos anyuka a -nak elárulta, szinte tinédzserkora óta tudja, hogy egyszer muszáj lesz kés alá feküdnie. Szerencsére azonban talált egy módszert, amivel talán még kitolhatja a műtét időpontját.

„Tizennégy éves korom óta küzdök ezzel a problémával. Nálam ez egy genetikai elváltozás, ami azt eredményezi, hogy terhelésre kiugrik a térdem a helyéről. Ez történt most is, futás után duplájára dagadt. Mind a kettőt érinti a probléma, de a jobb lábamat főleg. Nagyon szeretek futni, fiatal korom óta sportolok, de ez a terhelés nagyon megviseli a térdeimet. Régóta tudom, hogy igazán csak a műtét segíthetne, de még nem tudtam rávenni magam, bevallom, halogatom” – árulta el Horváth Éva, aki időről-időre hiába él át komoly fájdalmakat, úgy érzi, amíg lehet kitolja a műtéti beavatkozást. Jelenleg nem is teheti meg, hogy kés alá feküdjön.

Fotó: Horváth Éva / Instagram

„Ha megműtik a térdeimet, az azt jelenti, hogy a teljes felépülésig az egyik lábamat nem tudnám használni, majd a másikra a következő félévet kéne áldoznom. Ezt a kisfiam és egyéb teendőim mellett jelenleg nem tudom bevállalni. Muszáj volt más megoldást találnom, ezért elmentem az orvosomhoz, aki egy hiarulonsavas injekcióval szó szerint beolajozta, feltöltötte az ízületeimet és a porcokat. Szinte azonnal éreztem a hatást, így most legalább 3 hónapig nem lesz baj, ami nagy megkönnyebbülés, mert az elmúlt hetekben már komoly fájdalmaim voltak. Nem tudtam a bedagadt térdemtől lehajolni, leguggolni és éjszakánként is csak felpolcolt lábakkal tudtam aludni. Tíz évvel ezelőtt kaptam már hasonló injekciós kezelést és mostanáig nem volt nagyobb gond. Persze minél idősebb az ember, ezek a problémák csak jobban felerősödnek és elkerülhetetlen lesz a műtét” – fejezte be Horváth Éva.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?