Létrehozva: 2017.09.29.

Kié lesz a 10 millió? Ma végleg eldől!

Több száz jelentkezõ, heteken át tartó feszített tempó és persze rengeteg kiváló étel után péntek este kiderül, ki viheti el a Séfek Séfe fõdíját

A tét óriási, a feszültség egyre nő, de a három séfjelöltnek össze kell szednie magát, hiszen péntek este a véghajrájához ér a TV2 gasztró-tehetségkutatója a Séfek Séfe.

Robi, Zalán és Bence már eljátszottak a gondolattal, mire költenék a 10 milliós fődíjat, és lélekben már ott vannak Franciaországban a Paul Bocuse akadémiáján, ahol a nyertes egy háromhetes kurzuson vehet részt.

Tatai Robi

"Az igazat megvallva, csak most, az utolsó napokban jutott eszembe, hogy pénzdíj is van a menet végén. Alapvetően ugyanis azért jelentkeztem, hogy olyan séfektől tanulhassak, mint a csapatomat irányító Wolf András, illetve az lebegett a szemem előtt, hogy elutazhatok Franciaországba, és részt vehetek Paul Bocuse akadémiájának kurzusán.

Ha megnyerem a Séfek Séfét, a pénzt is arra fogom fordítani, hogy egyre jobb és jobb legyek.

Számos térsége van a világnak, ahová szeretnék eljutni, hogy az ottani mesterektől leshessem el a hazájukra jellemző gasztronómiai fogásokat, és a 10 millió forint óriási lendületet adna ehhez”

- mondta a %RIPOST%-nak a fekete csapat döntőbe jutott versenyzője

Czifra Zalán

"A nyereményt mindenképp sztázsolázsra költeném, ami annyit tesz, hogy a kedvenc külföldi éttermeimben töltenék egy-két hetet tanulással. A pénz fedezné az úti- és szállásköltségeimet. Számos olyan étterem van a világon, ahol nagyon szeretnék tanulni. A kedvenceim talán Peter Gilmore, az ausztráliai Quai étterem séfje és a New York-i Eleven Madison Park főszakácsa, Daniel Humm. Ezen felül jó néhány könyv is hiányzik a könyvtáramból és vennék pár szuper kést is"

- mondta lapunknak Zalán.

Szendrei Bence

"Régóta őstermelő vagyok, és hatalmas vágyam, hogy egy kicsi, családi éttermet nyissak, melyben a saját gazdaságomból kerül az asztalra minden összetevő.

Ha péntek este sikerül a legjobbnak lennem, biztosan bele is vágok a dologba.

Már ezerszer elképzeltem, ahogy családok érkeznek hozzám, és a kertemben és az állataim között eltöltenek egy is időt, mielőtt beülnek egy ebédre vagy vacsorára”

- mesélt terveiről Sandokan.

A mesterek is latolgatnak…

Bár a TV2 gasztró-tehetségkutatójának mesterei nem részesednek a győzteseknek járó nyereményből, a dicsőségben osztoznak versenyzőikkel. Wolf András és Krausz Gábor elmondta lapunknak, miért gondolják úgy, hogy az ő tanítványuk érdemli meg a végső győzelmet. Vomberg Frigyesnek ugyan nem maradt séfjelöltje a minden eldöntő küzdelemre, de véleménye neki is van…

Wolf András

"Nagyon örülök, hogy éppen ez a három srác küzd majd meg a fődíjakért, és szerintem mindhárman megérdemelten nyerhetnek.

Kicsit úgy érzem, hogy mindhárman az én versenyzőim…

Zalánnál az dönthet, hogy milyen lábal kel fel ezen a napon, míg Sandokánnál az, hogy sikerül-e átadnia a menüsorával azt a különleges gondolatiságot és látásmódot, ami őt igazán különlegessé tette a mezőnyben. Robi elképesztően céltudatos és pontos. Ha nem stresszeli túl a döntőt, abszolút ő az idei Séfek Séfe esélyese”

- summázta gondolatait a feketék séfje.

Krausz Gábor

"Az igazat megvallva én Zalánt szeretném a Séfek Séfeként látni péntek este. Az ő fiatalos, csibészes lendülete és persze a szíve beviheti a célba. Tapasztalt szakács, akinek a konyhai technológiák a kezében vannak. Végig jól teljesített és sosem állt a kiesés szélén, a végére pedig elképesztően felszívta magát. Ráadásul egy támogató csapat állt mögötte végig, míg a másik két versenyzőhöz gyengébb kvalitású versenyzők tértek vissza segíteni.

Nagyon izgulok érte!

- nyilatkozta az utolsó nap előtt a kékek csapatkapitánya.

Vomberg Frigyes

"Nagyon sajnálom, hogy Balázs végül nem lehet ott a döntőben a csapatomból. Igazán apró hibát vétett, de a verseny ezen szakaszában már az is elég volt a kieséshez. A döntős srácok mindegyikének van előnye és persze hátránya is, de ha ki kellene emelnem valakit, akkor az Tatai Robi lenne, aki végig egyenletes teljesítménnyel magasodott a mezőny fölé. Zalán ugyanakkor hihetetlenül kreatív, vagány gyerek, aki, ha tizenkilencre lapot húz, akár lehet a döntő fekete lova is. Remélem nem sértek meg senkit, de Sandokan az, aki bár nagyon ígéretes jövő előtt áll, most nem szólhat bele a döntő kimenetelébe”

- latolgatta az esélyeket a piros csapat séfje.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Manchester United szerződést adott Jürgen Kloppnak

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Videó bizonyítja: Válni készül a Házasság első látásra párja?

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: ezek voltak a legviccesebb mondatok

SZTÁRDZSÚSZ

"Bomba Istennő" – megőrülnek a férfiak Kiszel Tünde dekoltázsáért

SZTÁRDZSÚSZ

Molnár Nini spórolásra biztatja az embereket: „Ne add fel idő előtt”

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya