Létrehozva: 2021.09.02.

Kimondta a kormányhivatal: Meghant és Harryt szabad hazugnak nevezni

Lezárult a vizsgálat az egyik legismertebb brit tévés ellen, és ennek eredménye után mindenki bátran állíthatja azt, hogy a sussexi hercegi pár nem mond igazat.

Még márciusban, az Oprah-interjút követően jelentette ki Piers Morgan a Good Morning Britain élő adásában, hogy szerinte Meghan egyfolytában hazudott Winfrey-nek.

Piers ellen 57 ezren tettek panaszt a brit médiahatóságnál (Ofcom), köztük maga Meghan. Csak mellékes adatként: átlagosan 1,5 millió ember nézi a britek kedvenc reggeli tévéműsorát, de ennek csak kicsi százaléka érezte felháborítónak Morgan kijelentését.

MIndenesetre az Ofcom elindította az eljárást a közben a tévénél felmondó műsorvezető ellen, és most meghozták a döntést: Morgannak jogában állt azt mondani, hogy szerinte Meghan és Harry hazudtak Oprah műsorában. Hiszen a sajtószabadság jegyében bárki elmondhatja a véleményét a médiában. Természetesen, ha olyan témáról van szó, mint például a holokauszt tagadás, akkor keményen büntettek volna. De jelen esetben közelről sem ez volt a helyzet a kormányhivatal álláspontja alapján.

Harry és Meghan állításait senki nem köteles tényként kezelni (Fotó: Northfoto)

Morgan természetesen örült a fejleménynek, hogy nemcsak ő, de bárki más is szabadon elmondhatja a véleményét a sussexi hercegi párról büntetés nélkül.

Ennek örömére a brit lapok számára össze is írta ismét azokat az állításokat, melyek Meghan vagy Harry száját elhagyták az Oprah-interjúban, és azóta kiderült róluk, hogy hazugságok.

Az esküvő időpontja

Meghan azt állította, hogy már napokkal a hercegi esküvő előtt összeházasodtak. Ezt később mindenki tagadta, és a hercegi pár is beismerte, hogy ebben hazudtak.

Archie hercegi címe

Meghan szerint azért nem lett herceg Archie, mert a királyi család egyes tagjai nem akartak egy félvér herceget. Ez azonban kétszeresen sem igaz. Egyrészt egy évtizedekkel ezelőtti, még II. Erzsébet apja által hozott törvény alapján nem is kaphatott volna, mert annyira a trónöröklési lista alján van. Másrészt a Buckingham-palota kiadott egy levelezést, amiben Harryék sajtósa a főnökei kérésére közölte, hogy nem akarnak rangot a fiuknak.

Meghan nem nyomozta le Harryt

Az egykori színésznő azt mondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy Harry kicsoda, és semmit nem tudott a királyi családról. Miközben több régi interjújában elmondta, hogy imádja Londont és a monarchiát. Valamint Diana nagy rajongója. De a barátai is megerősítették, hogy mindent elolvasott Harryről a Google-ben.

Nem találkozott a nővérével 20 éve

Meghan nemcsak a királyi családba, hanem a sajátjába is belerúgott Oprah-nál. Azt mondta, hogy nem érti, miért nyilatkozgat róla Samantha, hiszen 20 éve nem is találkoztak és a kapcsolatot sem tartják. Ezzel szemben a nővére több olyan képet közzétett, amin Meghannal együtt mosolyognak 2008-ban.

Nem akartak tévézni

A hercegi pár azt mondta, hogy csak azért kezdtek el a tévézés és a filmezés fellé kacsingatni, mert Károly herceg elzárta a pénzcsapot a Megxitet követően, és valamiből élniük kellett. Közben kiderült, hogy Meghan már 2018-ban tárgyalt a Netflix-szel. Vagyis már megvoltak a terveik, amikor Los Angelesbe költöztek.

Elvett útlevél

Meghan állítása szerint a királyi család emberei elvették tőle az útlevelét, amint Harryhez költözött, és nem hagyták sehova menni. Ennek ellenére Harry 13 külföldi útra vitte el Meghant az esküvőjükig. De két külön útja is volt Meghannak Amerikába, illetve Kanadába – amik útlevél nélkül nehezen mentek volna. Valamint Meghant rendszeresen látták London különböző pontjain a barátaival találkozni, szóval aligha volt bezárva.

Nem kaptak védelmet

A hercegi pár azt mondta, hogy a Buckingham-palota bosszúból elvette mellőlük a testőrséget, ezért folyamatosan félelemben éltek. Ám az igazság az, hogy az adófizetők pénzéből csak annak jár a folyamatos védelem, akik aktív dolgozói a királyi családnak. Vagyis minden nap a királynőt és a hazájukat szolgálják. Harryék ennek hátat fordítottak, tehát nem járt nekik a testőrség. Ahogy például a yorki hercegnőknek sem jár.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

magyarnemzet.hu

Kifejtette az elemző, kell-e tartani a világháború kitörésétől

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Követői segítségét kérte Vastag Csaba felesége

SZTÁRDZSÚSZ

Molnár Anikó elárulta, készül-e újabb mellműtétre

SZTÁRDZSÚSZ

"Vetekedett a szülési fájdalommal" – Szörnyű dolog történt Zavaros Eszterrel

SZTÁRDZSÚSZ

Ördög Nóra fürdőruhás fotóitól felforr a levegő