Létrehozva: 2021.04.14.

Itt a tavasz, sok a türelmetlen autós: Erre figyelj az utakon!

Itt a tavasz, ilyenkor egyre többen ülnek autóba, pattannak motorra és veszik nyakukba az országot.

A Magyar Autóklubnál tudják, hogy mostanság olyanok is autóba ülnek, akik máskor nem szoktak, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy a pandémia alatt például a mobilitási szokások is megváltoztak. A cikkünkből az is kiderül, hogy mit tapasztalnak hazánk hírességei az utakon a járványidőszak alatt.

Király Viktor elárulta, mit tapasztal az utakon
Fotó: Markovics Gábor

„A járvány miatti lezárások, és a tömegközlekedés elkerülése érdekében sokkal többen ültek autóba, köztük olyanok is, akik nem rendelkeztek túl nagy vezetési tapasztalattal, így nem tudják mi a teendő, ha lerobban alattuk az autó. A sofőrök másik fele pedig ebben az időszakban igyekezett csökkenteni az autózást, ezért rutinjuk megkopott. Ennek tudatában nagyon fontos, hogy óvatosabban és felkészülten üljünk a volán mögé” – figyelmeztetett dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke.

Még a vízátfolyást is tudják imitálni

A több mint 120 éves Magyar Autóklub a megalakulásakor azt a célt kívánta szolgálni, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa az autósoknak, és minden közlekedőnek. Ezért ma már többféle elméleti és gyakorlati oktatás közül választhat az, aki vezetési tudásának felfrissítésén gondolkodik. Az autóklub erre a célra kialakított budapesti, pontosabban újpesti és zalaegerszegi pályáján imitálni tud szinte minden útviszonyt, a megtervezett tréningek pedig segítenek megtanulni a gazdaságos, és környezettudatos vezetést is, amihez azonban elengedhetetlen az autó megfelelő műszaki állapota.

Ezt gondolja végig indulás előtt

„Nagyon fontos, hogy mielőtt elindulunk az autónkkal egy pillanat erejéig gondoljuk végig, hogy ha most lenne a gépkocsi műszaki vizsgáztatása, akkor vajon átmennénk-e rajta? Ha a válasz igen, akkor indulhatunk, de ha ez kétséges,- főleg így tavasszal,- nem árt felméretni, hogy milyen állapotban is van a motor, a futómű vagy fékek” – mondta az elnök. Ebben pedig segítséget nyújthat a Magyar Autóklub, ami országszerte több mint 44 szervizével és vizsgapontjával áll az autósok rendelkezésére.

30 percen belül érkezik a sárga angyal

Mint dr. Hatala József mondta, a veszélyhelyzet alatt ugyan meghosszabbodott a műszaki okmányok érvényessége, de baleset esetén az üzembentartóé a felelősség.

„Szinte az összes Magyarországon futó autótípushoz rendelkezünk szakemberrel és a partnereink között a legtöbb márkaszerviz szerepel. Ezen túlmenően pedig, ha már beütött a baj és lerobban az ügyfél, akkor a 188-as számon kezdeményezett segélyhívástól számított 30 percen belül érkezik hozzá a sárga angyal. A szervizautóinkban megtalálható minden szerszám és számítógépes diagnosztikai program, ami a segítségnyújtáshoz szükséges” – árulta el Hatala József. Ráadásul az autóklub tagoknak már napi 38 forintért rendelkezésére áll a teljes szolgáltatási csomag, valamint nekik, a piaci árnál 15% olcsóbban javítják meg a kocsit a partnerszervizeknél és az alkatrészek áraiból is kedvezményt kapnak.

Napközben szuper a közlekedés

Király Viktor nap, mint nap, autó vezet, így bőven van tapasztalata a jelenlegi közlekedési helyzetről. Az énekes érdekes dolgokat figyelt meg a Covid alatt. „Szerintem nincs több autós az utakon, de az esti órákban sietősebbre vették a tempót, ami veszélyes volt. Szerintem a szabályozásnak megfelelően, haza akartak érni este 8 óráig, vagy csak a büntetéstől tartottak” – mondta Viktor, akinek mostantól este sem kell majd aggódnia, hiszen az új szabályozás értelmében, csak este 10 óráig kell hazaérni.

Détár Enikő időben indul el otthonról
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Több a türelmetlen autós

Détár Enikő alkalmazkodik a közlekedéshez, így sokkal kevesebbet bosszankodik mostanában. „Szerintem a Covid alatt több lett a türelmetlen, káromkodó sofőr, de alapvetően nem lett több autós az utakon. Parkolni nehéz, de amikor fizetni kellett érte, az volt a baj, most, hogy ingyenes, az okoz bonyodalmat. A lényeg, hogy mindenhová inkább hamarabb indulok el, ezzel is elkerülve a kapkodást, idegeskedést. Útközben zenét hallgatok, vagy szöveget tanulok, értelmesen használom ki az időt” – árulta el Détár Enikő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Polgár Tünde kiosztotta követőit Katalin hercegné miatt

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget