SZTÁRDZSÚSZ

Súlyos, gyógyíthatatlan betegségéről vallott a népszerű magyar tévés

Kilencéves kora óta küzd a betegséggel Kovács Áron: gyerekkora óta elképzelhetetlen számára, hogy csak úgy beessen az ágyba, nehogy előjöjjön egy rosszullét.
  • Szerző: Ripost

Kilencéves kora óta küzd a cukorbetegséggel Kovács Áron, aki napi hatszor méri a vércukrát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ez a betegség folyamatos önkontrollal jár, ez a legrosszabb az egészben. Nem tudod elengedni magad, ez elfárasztja az embert. Én nem aludtam 40 éve úgy, hogy beesem az ágyba, előtte tudnom kell, mennyi volt a cukrom, mit ettem, hogy mire kelek, hogyan ne aludjak bele egy rosszullétbe. Bevallom, néha csak üvöltenék, hogy miért kaptam ezt a sorstól, amikor nem ezt érdemlem, de aztán eszembe jutnak a jó dolgok is, és ez átlendít a nehézségeken„ – kezdte a Blikknek Kovács Áron, aki jelenleg a kevesebb húsevésen gondolkodik.

Fotó: LifeTV

„Ha vega lennék, akár pluszéveket is nyerhetnék, mert cukorbetegként bizony az évekért is küzdünk” – tette hozzá az énekes-műsorvezető, aki elmondása szerint megbarátkozott ugyan a gondolattal, hogy cukorbeteg, elfogadni azonban soha nem fogja tudni teljesen.

Gyerekkora óta cukorbeteg

Gyerekként kellett szembesülnie vele, hogy egy vírusfertőzés miatt kialakult nála a betegség, és az élete soha többé a régi.

„Egy nap harmincszor voltam pisilni, szerencsére a szüleimnek feltűnt, hogy valami nincs rendben. Előtte volt egy vírusos megbetegedésem, ami azért fontos, mert annak a szövődményeként is kialakulhatott a cukorbetegség. Emlékszem, január volt. Az éjszaka közepén vitt el a mentő, a szüleim egy pokrócba csavartak, még elköszönni sem tudtam tőlük. Így visszagondolva már nem fáj, de akkor 9 évesen ezt átélni nagyon rossz volt„ – mondta Áron, akivel 1-2 héttel később közölte az orvos, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?