Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.12.23.

Külföldön is hatalmas sikert aratott a magyar virtuózok versenye

Bebizonyosodott, hogy ismét szükség és igény is van a kultúrára, a klasszikus zenére.

Hetekig tartó nagyszabású műsorfolyam után véget ért a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk komolyzenei tehetségkutató. A hatodik évad most először nem csak a magyar tehetségeket kereste, hanem a visegrádi négyek országaiból és Szerbiából is várta a fiatal klasszikus zenészeket.

A nézettségi adatok szerint a műsorsorozat sikeres volt külföldön is, az adásokat sugárzó csatornák közül például a lengyel TVP Kultura nézettségi mutatói 25%-kal növekedtek a műsor ideje alatt. De jó visszajelzések érkeztek Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából is, a nézők rövid idő alatt megkedvelték a magyar fejlesztésű műsorformátumot.

Fotó: Virtuózok

Sokan követték itthon és külföldön is az interneten a Virtuózok V4+ adásait, a fiatal tehetségek produkcióit. A Virtuózok YouTube csatornáján 1.4 millióan nézték meg a műsorsorozat ideje alatt feltöltött videókat. A tévéműsor végeztével is folytatják online felületeiken a Virtuózok: az eddig máshol nem publikált felvételek bemutatásával gondoskodnak róla, hogy a kis tehetségek kalandjat minél többen megismerhessék.

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor a Magyar Nemzeti Bank jóvoltából idén összesen bruttó 100.000 Euró összdíjazású volt. Az 5 ország fődíjasai mellett különdíjasokat is hirdettek, akik pénznyereményüket hangszervásárlásra és zenei tanulmányaik finanszírozására fordíthatják majd.

A Virtuózoknak köszönhetően juthat saját hangszerhez a lengyel nyertes, a 14 éves harmonikás, Dawid Siwiecki és a nemzetközi verseny legfiatalabb induulójaként különdíjat kapott Kristina Vasic, nyolcéves szaxofonos is.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója és producer úgy nyilatkozott, hogy a Virtuózok V4+ bebizonyította ismét, hogy szükség és igény is van a kultúrára, a klasszikus zenére – sokkal szélesebb körben, mint amekkorát egy koncertközvetítés, egy rádióműsor elér.

“Ahhoz, hogy ez kiderüljön, el kellett jutnunk egy minden eddiginél sokkal szélesebb közönséghez, idén 5 ország 70 milliós populációját céloztuk meg a Virtuózokkal. Mindez azonban nem jöhetett volna létre, ha a magyar kormány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem támogatja a törekvéseinket abban, hogy kulturális hidat építhessünk a V4-es országok és Szerbia között. Ez az egyedülálló magyar kezdeményezés nagyszerű fogadtatásra talált külföldön is. Erre nagyon büszkék vagyunk, és szívből köszönjük a magyar kormánynak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy ezekben a válságos időkben is felismerték, hogy a fiatal tehetségekkel együtt az emberiség jövőjét támogatják, és találtak rá módot és erőforrást, hogy ez a műsor megvalósulhasson!” -foglalta össze a producerasszony.

A témával kapcsolatban prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere úgy nyilatkozott, hogy szinte meglepte őt az színvonal és az a lelkesedés, amellyel külföldön fogadták ezt a műsort a fiatal muzsikusok, majd mondandóját azzal zárta: “Én nagyon bízom benne, hogy nem csak ez a kör marad, hanem ki is bővül.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel