SZTÁRDZSÚSZ

Különös fotók: Javasember keresztelte meg a Viszkis lányát

Különös névadó ünnepségen áldották meg javasemberek a hétvégén Ambrus Attila kislányát.
  • Szerző: Ripost

Ambrus Attila és felesége, már hetek óta lázasan készülődtek kislányuk névadó ceremóniájára.

A hétvégi szertartást három javasember celebrálta, Ambrus Anna egy különleges rituálén esett át, melyet búbánatvölgyi otthonuk közelében, a Dédai-tónál található családi telken tartottak meg. Az ünnepség izgalmas részleteiről a Viszkis felesége számolt be %RIPOST%-nak. Réka fontosnak tartotta, hogy ilyen módon áldják meg Annát. 


"Nagyon jól sikerült az ünnepség, több mint negyvenen gyűltünk össze. Mindenkinek volt feladata Anna névadóján. Javasemberek végezték el a szertartást, a meghívott vendégek pedig egy védelmező szöveget olvastak fel. A javasok megidézték a természet elemeit: a tüzet, a vizet és a levegőt” – kezdte lelkesen Ambrus Attila kedvese, majd még több izgalmas részletet árult el. 

"A beavató szertartással a javasok áldást kértek Annára, hogy mindig egyensúly, harmónia legyen az életében és egészséges legyen. A ceremóniát egy jurtánál tartottuk, ami a saját telkünk éke lett, és már régóta vágytunk rá. Mivel a névadáskor a Nap állásának is fontos szerepe volt, pontban fél egykor emeltük Annát az égtájak felé. Én kelet felé, Attila déli irányba a névadó szülők pedig, északra és nyugatra. Eközben a javasok vizet permeztek a négy égtáj felé és Annára. Félre értés ne essék ez nem valami szektás összejövetel volt. Egyszerűen csak bemutattuk Annát az égieknek. Ilyenkor is szokás külön nevet adni a picinek, a lányunk így végül az Anna mellett a Boróka nevet kapta”

 

– mesélte büszkén Réka, aki szerint kislányuk névadó ceremóniája még inkább összekovácsolta a családot.

 

Ha még több fotót szeretnél látni a szertartásról, vedd meg a %% csütörtöki lapszámát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?