SZTÁRDZSÚSZ

Ezt gondolta Lehoczky Zsuzsa, amikor Vidnyánszky Attila felhívta telefonon

Az első pillanatban alig akarta elhinni Lehoczky Zsuzsa, hogy valóban őt választották a pályatársai a Nemzet Színésze cím újabb birtokosává. Az Operettszínház sztárja óriási elismerésként tekint a díjra, ami földöntúli boldogságot hozott az életébe.
  • Szerző: ripost

Élete legnagyobb elismerését kapta meg Lehoczky Zsuzsa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőt választották Törőcsik Mari halála után a nemzet színészévé.

Lehoczky Zsuzsa

Lehoczky Zsuzsa nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést, amit kapott
(Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A címet legfeljebb tizenketten viselhetik egyszerre, egy héttel ezelőtt pedig Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Jordán Tamás, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László, Tordy Géza, Almási Éva, Cserhalmi György, Csomós Mari és Máthé Erzsi úgy határoztak, Lehoczky Zsuzsát választják maguk közé.

A színésznő meghatottan beszélt a 7-nek arról, mit érzett, amikor Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója értesítette az örömhírről.

„Bevallom, először azt hittem, valaki szórakozik velem, esetleg telefonbetyárok próbálnak viccelődni. Nem is tudtam mit mondani, de aztán Vidnyánszky igazgató úr biztosított, hogy valóban igaz a hír, és ezután körbeadta a telefont a jelenlévőknek. Amikor meghallottam a pályatársaim hangját, teljesen elérzékenyültem. Sok díjat és elismerést kaptam már a több mint hét évtizedes pályám során, de a Nemzet Színésze címnél nincs ma Magyarországon nagyobb elismerés” – mondta el a 7-nek Lehoczky Zsuzsa.

Az Operettszínház sztárja szerencsés alkatnak tartja magát, hiszen nem okoz neki gondot az egyedüllét, szeret elvonulni a világ elől. Erre az elmúlt időszakban volt is lehetősége, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nagyon kellett vigyáznia magára.

„Már mindkét oltásomat megkaptam, és mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy éljen a vakcina nyújtotta lehetőségekkel, hiszen ez az egyetlen mód, hogy megfékezzük ezt a világjárványt. Az elmúlt másfél évben gyakorlatilag bezárkózva, önkéntes karanténban éltem, de nem unatkoztam.„

Hogy mivel töltötte a szabadidejét Lehoczky Zsuzsa, és mik a tervei a jövőben, elolvashatod a 7 eheti számában. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?