SZTÁRDZSÚSZ

Tíz év után újra együtt hegedült fiával Mága Zoltán

Megható pillanatoknak lehettek szem-, és fültanúi mindazok, akik részt vettek Mága Zoltán nagyváradi koncertjén.
  • Szerző: Ripost

A vajdasági húszállomásos koncertturné után Nagyváradon, az erdélyi fejedelmek őrvárosában folytatódott Mága Zoltán 100 templomi jótékonysági koncertsorozata. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész kedden este a zsúfolásig megtelt Rogériuszi református templomban lépett fel. A koncert egyik megható pillanata volt, hogy Mága Zoltán tíz év után újra együtt játszott a közönség előtt fiával, az ifjabb Mága Zoltánnal, aki első alkalommal járt az egykori magyar városban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A karitatív missziósorozat a következő napokban a Partiumból eljut Erdély és Székelyföld legtávolabbi pontjaira is, hogy hirdesse a magyar zenei kultúrát, és segítséget vigyen az egykori magyar városokban élőknek.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész a templomokban zajlott jótékonysági koncertsorozata keretében már harmadszor adott hangversenyt zenekarával Nagyváradon. Az első száz állomásos templomi koncertsorozata, valamint a Hangok és harangok missziója keretében is fellépett a Partiumban, de most, a másodszorra zajló 100 templomi jótékonysági koncertsorozata keretében ezúttal a 2005-ben tíz év alatt épített rogériuszi református templomban szólaltatta meg hegedűjét.

Az egykori magyar város zsúfolásig megtelt református templomában rendezett esti hangversennyel az Ady Endre Líceum tanulójának, Duma Claudiának a gyógykezelésére, csontvelő átültetési műtétjét segítették, akinek Mága Zoltán már korábban is adott támogatást. A gyermeket jelenleg Olaszországban kezelik mindkét szülője lábadozása mellett, akik donorként próbáltak segíteni a kislányuk csontvelő-transzplantációjában.

A koncert adományaival és felajánlásokkal felnőtt korú autista fiatalokat, valamint az óvodás kortól a 8. osztályig speciális képzésben tanuló értelmileg sérült gyermekek alternatív oktatási és sportprogramját támogatták.

Mága Zoltán mind a kislány gyógykezeléséhez, mind pedig a sérült fiatalok támogatásához magánadománnyal járult hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?