SZTÁRDZSÚSZ

Kétmilliót akar összegyűjteni a népszerű magyar zenész, ezért döntött így

Gyűjtésbe kezdett a gyerekek körében népszerű zenész, miután a Budai Gyermekkórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályán tartott előadására több gyermek nem jutott el a meghibásodott lift miatt.
  • Szerző: Ripost

Kalap Jakab kezdetnek százezer forintot rakott saját virtuális kalapjába, így kezdett el gyűjteni a liftre. Összesen kétmillió forintra van szükség a javításhoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kétmilliót akar összegyűjteni a népszerű magyar zenész, ezért döntött így

A zenész július 14-én délelőtt tartott előadást, amin nagyjából húszan vettek részt, bár többen is lehettek volna. A kórház kis betegei közül azonban nem mindenki mehetett el a koncertre, mert elromlott a lift, ami a nehéz tolókocsival közlekedőket felvihette volna. Ezen elkeseredve Kalap Jakab – civil nevén Jakab Zsolt – úgy döntött, összekalapozza a liftre valót.

„Minden átgondolás nélkül raktam ki a posztomat a Facebookra azt követően, hogy hazaértem. Úgy éreztem, nincs rendben, hogy egy nem működő lift miatt akár csak egy gyerek is lemarad az élményről” – mondta a -nak. A zenész elárulta, tisztában van vele milyen, amikor nehezebb helyzetbe kerül valaki:

„A járvány idején a koncertek hiánya miatt jelentősen csökkentek a bevételeink, így akadt, amikor nekünk is jól jött a segítség másoktól. Korábban is örömmel álltam egy-egy jótékonysági kezdeményezés mellé, és most is szeretnék valamit visszaadni abból, amit mi kaptunk az emberektől. Éppen ezért a magam részéről 100.000 forinttal indítottam útjára a kezdeményezést.”

A magyar emberek számtalan alkalommal fogtak már össze egy nemes ügy érdekében akár országosan, a művész posztja alatt is azonnal megjelentek a segíteni akarók, de a megosztások száma is jelentős.

„Természetesen egyeztetni szeretnék a kórházzal, a kapcsolatot már felvettem velük, remélem, elfogadják a segítséget” – mondta Kalap Jakab, aki addig is a saját számlaszámát adta meg az érdeklődőknek, hogy a gyűjtés megkezdődhessen.

Megkerestük a Budai Gyermekkórházat, mi az akadálya az elromlott lift megjavíttatásának és elfogadják-e a segítséget, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?