Létrehozva: 2018.08.10.

Már nem titkolják többé betegségeiket a magyar sztárok

Bár a sztárok élete látszatra csupa fény és csillogás, a betegség azonban õket sem kerüli el. Összeállításunkban azokat a hírességeket gyûjtöttük össze, akik, szembenézve a nyilvánossággal, felvállalták súlyos problémájukat.

A minap éppen Kulka János állt kamerák elé, aki 2016-ban súlyos agyvérzésen esett át. Azóta afáziával vagyis beszédzavarral küzd, de úgy érezte, ha nyilvánosság elé áll, azzal segíthet a sorstársain.

Erős Antónia

A híradós cukorbetegségét több mint másfél évtizeddel ezelőtt fedezték fel. Antónia rövid idő alatt csontsoványra fogyott, fáradékony volt, a bőre száraz lett és állandó szomjúságot érzett. Az orvosok kezdetben félrediagnosztizálták. Csak később, a háziorvosa jött rá, hogy nagyobb a baj, mint azt gondolták.

Antónia először rettentően megijedt, ám később megtanult együtt élni a betegségével. Mint mondja, egy kis odafigyeléssel egy cukorbeteg ember is teljes életet élhet. Õ odafigyel az étkezésre, rendszeresen méri a vércukorszintjét és mindig hord magánál egy kis kekszet arra az esetre, ha leesne a vércukra. Antónia továbbá egy alapítványt is létrehozott, ami a cukorbeteg embereken segít.

Michael J. Fox

A Vissza a jövőbe-trilógia sztárjáról harmincéves korában derült ki, hogy Parkinson-kórban szenved. Miután a diagnózist felállították az állapota romlani kezdett. Orvosai csupán tíz évet jósoltak neki. Fox a sokkoló hír hallatán teljesen összeomlott, és az alkoholhoz nyúlt.

Ám, hamar rájött, hogy ezzel nem segít a helyzetén, sokkal inkább ront rajta. Felesége segítségével így sikerült leszoknia az ivásról, amit a filmes szakma újabb és újabb szerepekkel hálált meg. A betegségét azonban éveken át titkolta a nyilvánosság előtt, csupán 1998-ban vallotta be, hogy beteg. Azóta többször megműtötték, és ma már boldogan elmondhatja magáról, hogy túlélte az orvosok szörnyű jóslatát.

Tóth Gabi

Az énekesnő életét több betegség is beárnyékolja. Ételallergiája miatt nagyon meg kell válogatnia, mit fogyaszt el, mert a magvaktól könnyen anafilaxiás sokkot kaphat. Ennél azonban még sokkal súlyosabb, ami néhány éve kiderült: egészségügyi problémái miatt lehetséges, hogy soha nem szülhet gyermeket.

Gabi 2008-ban beszélt először arról, hogy egy nőgyógyászati probléma miatt 60 százalékkal csökkent annak az esélye, hogy valaha gyermeke születhet. "Nem értettem, hogy ez hogy történhetett meg velem. Tizennyolc éves koromban egy éjjel rosszul lettem. Alma nagyságú ciszta volt a bal petefészkemen, ami a fizikai megterhelés hatására kifakadt. A vérsavó, ami benne volt, kifolyt. Másfél liter vér került a hasüregembe, ami szétmarta az egyik petefészkemet" - mondta akkor, majd hozzátette, a másik petefészke is súlyosan károsodott.

Selena Gomez

Négy évvel ezelőtt gyógyíthatatlan betegséget, lupuszt diagnosztizáltak az énekesnőnél, ami miatt kezelésekre kellett járnia. Egy ideig úgy tűnt, hogy javul az állapota, de aztán hirtelen mindenki megdöbbenésére bevonult a rehabra, mert depressziós lett. 

A lupus egy autoimmun betegség, melynek következtében Selena szervezete bizonyos elemei saját maguk ellen fordulnak, gyakorlatilag roncsolva, leépítve önmagukat. Ez legfőképpen a szívre, a tüdőre, a vesére veszélyes. Az énekesnő állapota pedig az utóbbi időben már olyan szinten megromlott, hogy sürgős beavatkozásra volt szüksége.

Lang Györgyi

Egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy Lang Györgyi súlyos betegségben szenved. A Pa-Dö-Dő énekesnője kettős látása miatt fordult orvoshoz, ám arra nem számított, hogy a diagnózis ennél sokkolóbb lesz. Kiderült, hogy szklerózis multiplexben szenved, ami miatt 22 évvel a diagnózis után kerekesszékbe kényszerült.

Györgyi sokáig szégyellte a betegségét.

"Eleinte minden baromságot kitaláltam, hogy a gerincem rossz, porckorongsérvem van, pánikbeteg vagyok. Csak később jöttem rá, hogy nincs miért szégyenkeznem" - vallotta be korábban Hajdú Péter műsorában. Az énekesnő azóta igyekszik teljes életet élni, betegségét pedig viccesen szklerának becézi.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

"Háromszor sírtam" – Till Attila visszatért, lett egy új testvére

SZTÁRDZSÚSZ

"Sokat fogytál" - Ördög Nóra bikinis képe felrobbantotta a netet!

SZTÁRDZSÚSZ

Olajos popsijával tarol Exatlon Hungary bombázója – Íme a nap legforróbb videója!

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Összegyűjtöttük a legszebb esküvői pillanatokat – galéria