SZTÁRDZSÚSZ

„Még a tűszúrást sem éreztem” – Így érzi magát az oltás után Korda György

A 82 éves sztár a napokban kapta meg az első oltást, március első napjaiban kell jelentkeznie a háziorvosánál a másodikért. Gyuri bácsi vérnyomása az egekbe szökött, amikor jött a telefon, hogy indulhat.
  • Szerző: Bors

Lassan egy éve él önkéntes karanténban Korda Görgy, ő volt az egyike azoknak a hazai hírességeknek, akik nem kockáztattak, a koronavírus kitörése után szinte azonnal hermetikusan elzárta magát a külvilágtól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korda Györgynek jó oka volt az óvatosságra, először is, mert van olyan krónikus betegsége, amely komoly gondot okozhatott volna, ha megfertőződik, másfelől pedig a feleségét, Balázs Klárit is igencsak féltette a bajtól. A budai villájukban elvonultan élő sztárpár már nagyon várta, hogy legalább Gyuri bácsi sorra kerüljön a koronavírus elleni oltási so­rában, hiszen az ő védettsége mindkettejük életét megkönnyíti kicsit.

Korda György is megkapta az első oltást

Korda György is megkapta a koronavírus elleni első védőoltást (Fotó: Bors)

„Nem mindig a legnagyobb türelemmel, de kivártam a soromat – mondta a Bors megkeresésére Korda György. „Eszem ágában nem volt protekciót kérni, fű alatt intézni az oltást, hiszen tudtam, hogy aki előttem van a sorban, annak sokkal nagyobb szüksége van rá, mint nekem. Vártam, és reméltem, hogy egyszer nekem is megcsörren a telefonom. Mivel van egy krónikus betegségem, ezért ke­rülhettem sorra.”

Korda György, bár lélekben felkészült a hívásra, mégis pánik lett úrrá rajta, amikor felhívták.

„A háziorvos telefonált, amikor meghallottam a hangját és azt, hogy mehetek az első oltásért, olyan izgatott lettem, hogy az egekbe szaladt a vérnyomásom” – mondta nevetve Gyuri bácsi, majd így folytatta: „Ideges lettem, nem tudtam, mi vár rám, hogy valóban ezt akarom-e egyáltalán... Aztán a rendelőben teljesen megnyugodtam. Ott minden szakszerűen ment, és olyan flottul, hogy mire kettőt pislogtam, kész is voltam.”

Korda György most tünetmentesnek érzi magát, kíváncsian várja a második oltást.

„Még a tűszúrást sem éreztem. Annyira gyors volt minden, hogy otthon ülve vettem észre, hogy elfelejtettem levenni a maszkomat” – ne­vette el ma­gát, majd így folytatta: „Nem fáj semmim, teljesen jól va­gyok, várom a második oltást. Nagy megkönnyebbülés, hogy eljött ez a pillanat, végre szabadabban mozoghatok kicsit, a héten például elkezdődnek a pókerközvetítések is, szóval kezd újraindulni az élet. Szegény Klárikám” – tette hozzá kuncogva az énekes. „Ő amilyen szerencsés, hogy ilyen ropogós fiatal, most neki még várnia kell az oltásra – egy darabig.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?