SZTÁRDZSÚSZ

Megdöbbentő: Ambrus Attila tudja, meddig fog élni

Az egykori bankrabló a Ripostnak elmondta, évekkel ezelőtt is tudta, hogy el fogják kapni.
  • Szerző: Angie

Ambrus Attila hálás azért, hogy a börtön után kapott lehetőséget újrakezdeni. Köztudott, hogy a Viszkis bankrablásért 13 évet és két hetet ült, aki szerint ez volt az ő nagy szerencséje.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

Ambrus a -nak elmondta, szerinte a rabság mentette meg az életét, a büntetés végrehajtási intézetben szakmát szerzett, lediplomázott és bőven volt ideje elmélázni azon is, hogy mit kezd majd magával, ha egyszer kikerül a rácsok mögül.

„A börtön mentett meg az alkoholizmustól, mert amikor rácsok mögé kerültem, már jócskán rabja voltam a szeszes italnak. Ha nem kapnak el, nem biztos, hogy még itt lennék. Persze az állandó menekülés és az adrenalinbombák sem tettek jót a szervezetemnek, így ki merem jelenteni, hogy a börtönben kialakult egy rendszer az életemben, ami megvédett a teljes leépüléstől” – mondta Ambrus Attila, aki arra számít, hogy a múlt, megbosszulja magát. Hiába eszi a saját maga által termesztett gyümölcsöket-zöldségeket, mégis meggyőződése, hogy belőle nem lesz már nagypapa.

„Elmúltam már 52 éves. Érzem, sőt tudom, hogy nem fogok megöregedni. Nem fogom megélni a 70 éves kort. Annak idején is tudtam, hogy el fognak kapni a rendőrök. Megéreztem. Nehéz lenne elmagyarázni, de velem ez már többször előfordult az életem során. Beigazolódtak a megérzéseim. Egyszerűen nem vagyok az a bácsi típus…Nem ijeszt meg a gondolat, együtt élek vele és elfogadom. Úgy élem az életem, hogy mindig a jelenre koncentrálok. Persze a jövőre is, de az már sokkal inkább a lányom és a feleségem miatt fontos” – jelentette ki az egykori bankrabló, aki manapság, csendes életre törekszik. Ha teheti, ki sem mozdul Bubánatvölgyből, ahol párjával kislányukat nevelik.

Ha még több részletet szeretnél megtudni Attila megérzéseiről, olvasd el a keddi lapszámát!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?