SZTÁRDZSÚSZ

Nem törődik Meghannal, így ünnepli a húsvétot II. Erzsébet

A királyi családnak is megvannak a saját húsvéti tradíciói, minden évben együtt tölti ezt az időszakot a rokonság.
  • Szerző: Doris

II. Erzsébet a húsvéti ünnepeket a teljes rokonsággal ünnepli, azonban a megelőző napokban is elkezdődnek a hagyományok. Nagycsütörtökön például II. Erzsébet pénzt oszt az időseknek. A királynő ilyenkor szimbolikusan érmét oszt ki alamizsnaként olyan idős nők és férfiak számára, akik aktív tagjai a keresztény közösségüknek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem törődik Meghannal, így ünnepli a húsvétot II. Erzsébet

Fotó: Northfoto

Ezután csendesebb napok következnek. A királyi család egykori séfje elárulta: a nagypénteken a királynő és férje, Fülöp herceg általában csak egy könnyed, halas menüt fogyasztanak el, nagy lakomát majd csak vasárnap tartanak.

Húsvétvasárnap az egész család találkozik a windsori kastélyban. Ekkor közösen tiszteletüket teszik a Szent György-kápolnában, itt általában tömeg várja őket, aminek tagjai jókívánságaikat fejezik ki a királyi családnak, illetve minden évben virágcsokorral kedveskednek a királynőnek, amit kisgyerekek nyújtanak át. A mise után a királyi család tagjai ebédidő tájékán visszavonulnak a kastélyba egy közös lakomára -írja a Blikk.

Az ebéd hagyományosan sült bárány és zöldség, előételt ilyenkor nem fogyasztanak. Desszertként pedig gyümölcsöket, sajtokat majszolnak.

A tojásvadászat Angilában is divat, néhány nyilatkozatból kiderült, hogy az angol királyi család gyerekei is tojáskeresésre indulnak reggel. Ráadásul minden évben kedveskedik a királynő valamilyen meglepetéssel a családtagoknak.

A koronavírus azonban a tavalyi ünneplésbe is közbeszólt, elmaradt a tojáskereső játék, ahogy a királyi család sem látogatott el a Szent György-kápolnába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?