SZTÁRDZSÚSZ

Megható: Benkő László fia befejezné édesapja megkezdett dalait

Az emlékkoncert mellett így akár több nagylemezt is kiadhatnak a zenész sosem hallott dalaiból.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, egy ország gyászolta a legendás zenészt, Benkő Lászlót. Az Omega együttes Kossuth-díjas billentyűse hosszú betegség után vesztette életét tavaly novemberben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egészségügyi állapota azonban soha nem gátolta abban, hogy dalokat írjon. Fia, Balázs a hátrahagyott holmijainak rendezgetése közben bukkant rá az értékes jegyzetekre – írja a Blikk.

„Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat” – ismerte el Benkő Balázs, aki lemezt és koncertet is szeretne apukája anyagaiból.

Budapest 20181212 Vegyes 2018 Ősz

Fotó: Nemzeti Sport

„Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni. Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget. Szeretnék tető alá hozni egy nagy megemlékezést, amelyre jó lenne, ha ennek az anyagnak egy része már elkészülne. Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne” – tette hozzá a legendás zenész fia.

 

És ezeket olvastad már?