SZTÁRDZSÚSZ

Megható módon emlékezik meg Fábián Juliról az M2 Petőfi TV

Az énekesnőről készült dokumentumfilmmel tisztelegnek az emléke előtt.
  • Szerző: Ripost

Június 9-én, vagyis csütörtökön ünnepelné Fábián Juli 40. születésnapját, ezért az M2 Petőfi Tv csütörtök este 22 óra 10 perckor a „Like a child” című dokumentumfilm levetítésével emlékezik meg róla.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint ismert, Fábián Juli magyar dzsesszénekesnő, dalszövegíró és dalszerző 2017. december 16-án tragikusan fiatalon, 37 éves korában hunyt el.

Az aranytorkú énekesnőről készült filmben zenésztársainak, barátainak, a hozzá közel állóknak a visszaemlékezései és archív felvételek váltják egymást. Az alkotást Lévai Balázs készítette – írja az Origo.

A filmben egy igazán különleges dal is hallható, amit külön erre a produkcióra szerzett a Konyha zenekar. A Földrevaló című dalban tizennyolc énekes szólal meg: Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor 'Biga' és Molnár Emese; valamint a 2018-as Petőfi Zenei Díjátadón Juli javára visszalépett énekesnők: Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara.

A petofilive.hu oldalán több énekes maga mesél arról, mit jelent számára az elkészült dal. Köztük Wolf Kati: „Engem telibe talált a dalszöveg, mert pont azt a végtelenül egyszerű dolgot fogalmazza meg csodaszépen es giccsmentesen, hogy igazából Juli nem ment el. A dal felvételekor is, mint bármikor, bárhol, ahol Juli szóba kerül, ugyanaz az érzés fog el: olyan erővel és szeretettel volt velünk, bennünk, mintha tényleg csak nem látnánk, de ugyanúgy itt állna mellettünk, velünk...” – árulta el az énekesnő.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?