SZTÁRDZSÚSZ

Megszólalt Vilmos herceg a Diana halálához vezető átverésről

Az elmúlt hetek eseményei odáig jutottak, hogy már Cambridge hercege sem hagyhatta szó nélkül a BBC tettét.
  • Szerző: The_M

Először Spencer gróf jelentette ki, hogy nővérét, Dianát átverte a BBC 25 évvel ezelőtt, hogy elkészülhessen a legendás Panorama interjú vele. Majd a hercegnő barátnője szólalt meg, és szerinte az interjút megelőző átverés elindított egy olyan lavinát, aminek Lady D halála lett a vége. Végül a BBC egykori munkatársa bevallotta, hogy ő készítette a hamis dokumentumokat, amik miatt Diana leült beszélgetni a kamerák elé. A férfi emellett vállalta a közvetett felelősséget is a walesi hercegné 1997-es haláláért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A BBC az események alakulása miatt nem tehetett mást, felkért egy független bizottságot, hogy nyomozzák ki a Panorama interjú elkészültének körülményeit. Ezt a vizsgálatot a brit legfelsőbb bíróság egykori elnöke vezeti majd, és azt ígérte, mindenkit alaposan kihallgat, aki még életben van a tévécsatorna akkori dolgozói közül.

Részlet a Dianával készült Panorama interjúból (Fotó: Northfoto)

A nyomozás hírére Vilmos herceg is hivatalos közleményt adott ki. Diana idősebbik fia üdvözölte, hogy vizsgálat indul, ami szerinte egy nagy lépés a helyes irányba. Reméli, hogy kiderül a teljes igazság, és nem maradnak rejtve azok, akik valami rosszat követtek el.

Fotó: Northfoto

Cambridge hercegének a Panorama interjú volt élete egyik legmeghatározóbb eseménye. Ugyanis tinédzserként kénytelen volt a tévében végighallgatni, hogy imádott anyját miként csalta az apja, és mennyit szenvedett a királyi családban. A műsor után II. Erzsébet engedélyt adott Károly és Diana válására, vagyis Vilmos és Harry családja széthullott. Majd két évvel később a hercegnő tragikus autóbalesetet szenvedett, és ez szintén összefügg az interjúval.

 

És ezeket olvastad már?