SZTÁRDZSÚSZ

Megszólaltak a sztárok: Sokan titkolják, hogy elkapták a koronavírust

Ismert emberek között is akadnak olyanok, akik nem szívesen vállalják fel, hogy megfertőződtek a koronavírussal.
  • Szerző: angie

Sokan nem merik felvállalni, hogy elkapták a koronavírust. Talán félnek más emberek megbélyegző reakciójától, többen féltik a munkahelyüket, a megélhetésüket. A koronavírus azonban nem válogat. Egy Facebook bejegyzés szerint, már az óvodákban is tartanak egymástól a gyerekek, sőt gúnyolódnak is, ha valakinek folyik az orra...De valóban szégyenkeznünk kell, ha szerencsétlenül jártunk?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vastag Tamás: A betegség nem szégyen!

Fotó: Ripost

Az énekes már a karantén alatt önkéntesnek állt, hogy kórházakban segítsen a rászorulóknak. Vastag Tamás maszkot osztott, a konyhán is dolgozott, sok időt töltött fertőző betegek között is. Szerinte jelen helyzetben fontos, hogy ne vádoljuk egymást.

„Kezdjük ott, hogy a betegség soha nem szégyen! Amikor önkéntesként dolgoztam a kórházban nagyon durva dolgokat láttam. Nem vicc ez a betegség és létezik, hiába lett sok vírustagadó mostanság. Azt tapasztalom, hogy mindenki attól fél, hogy ha megbetegszik és tudtán kívül beviszi valahova a vírust, akkor haragudni fognak rá a kollégák, barátok. A röhej az, hogy még az is megeshet, hogy nem is ő volt az első, aki hordozta a koronavírust az adott munkahelyen, közösségben. Nekem például most folyik az orrom, amire gyógyszert kell szedjek és már ezért sokan furán néznek rám. Eddig 4 negatív koronatesztem van, de ha megbetegednék nem titkolnám el” – jelentette ki Vastag Tamás.

 

Németh Kristóf: Szerintem bűncselekmény, ha valaki titkolja, hogy fertőzött

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

„Hetekkel ezelőtt nekem is voltak tüneteim. Azonnal szóltam a családtagjaimnak, ismerőseimnek, a kollégáimnak és persze értesítettem a háziorvosomat is. Az orvos azonnal jelezte a mentőszolgálatnak, hogy koronavírus-gyanú merült fel nálam. El is végezték a kétlépcsős és ingyenes tesztelést és kiderült, csak egy erős, de hagyományos influenzát kaptam el” – kezdte lapunknak Németh Kristóf, aki saját színházában is felelősen járt el, amikor érintettség merült fel a társulatában.

„Nemrég a Fórum Színházban szólt egy kollégám, akivel együtt próbáltunk, hogy a párja fertőzött lett. Azonnal elrendeltem a karantént és természetesen a munkatársakat is leteszteltettük. Szerencsére mindenki negatív lett. Tegnap érkezett a hír, hogy a sorozatban, amit éppen forgatok, az egyik kolléga lett koronás. Természetesen azonnal leállt a munka és mindannyian karanténban várjuk az eredményeket” – folytatta a színész, akinek megvan a véleménye azokról, akik felelőtlenül viselkednek ebben a helyzetben. „Aki bagatellizál, nem jelzi, ha tüneteket észlel magán, vagy éppen tisztában van vele, hogy fertőzött és mégis közösségbe megy, az az én olvasatomban bűncselekményt követ el, végtelenül primitív és felelőtlen!”- szögezte le Németh Kristóf.

 

Hódi Pamela példát mutatott

A sztáranyuka egy pillanatig sem titkolózott, felvállalta, hogy ő is elkapta a koronavírust. Szerinte a legrosszabb magatartás ilyen helyzetben, ha valaki hallgat, mert szégyelli, hogy beteg.

„Minden ismerősöm azonnal csináltatott tesztet. Azért ez mégis olyan fura érzés… Fertőzött vagy! Kitől kaphattad el? Teljesen mindegy... Szólni kell másoknak! Nem azzal kell törődni, hogy mit gondolnak majd. Szerintem a legtöbb ember örülni fog, hogy azonnal megtudja, ráadásul ez egy példamutató viselkedés, amivel másokat sem veszélyeztetünk” – fogalmazott a közösségi oldalán Hódi Pamela.

Csepregi Éva: Vigyázzunk egymásra és tartsuk be az előírásokat!

Fotó: Szabolcs László

A Neoton Família dívájának határozott véleménye van: nem szabad elítélni valakit azért, mert koronavírusos.

„Személy szerint ezzel a jelenséggel még nem találkoztam, de úgy gondolom, hogy a betegség nem szégyen, sőt! Szerintem mindenkinek kötelessége lenne tájékoztatni a másikat… Aki pedig azért bélyegez meg valakit, mert elkapta a vírust, csak gondoljon bele abba, hogy mi lenne, ha az ő családjában is lenne beteg. Senkinek sem kívánom ezt! Vigyázzunk egymásra és tartsuk be az előírásokat!” – fogalmazott az énekesnő.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?