SZTÁRDZSÚSZ

Megvan a diagnózis: ebben a betegségben szenved a magyar sztár kisfia

Knapik Tamás másfél év után, két napja kapott pontos, hivatalos diagnózist fia állapotáról.
  • Szerző: BDF

Magára maradt autista gyermekével Knapik Tamás, mi­után húsz évvel fiatalabb élettársával elváltak útjaik. A 49 éves zeneszerző kisfia folyamatos gondoskodásra szorul, ami állandó jelenlétet és figyelmet követel édesapjától. A Fiesta muzsikusának életét az sem könnyítette meg, hogy csak másfél év után, két napja kapott pontos, hivatalos diagnózist fia állapotáról, így Tomika végre megkapta az autistaszámát. Tamás minden pénzét, idejét, energiáját arra áldozza, hogy segíthessen a fián. Küzdelmében kevés segítségre számíthat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

„Már ba­ba­korában utaltak rá jelek, hogy valami nincs rendben. Ilyen volt, amikor nyolc hónaposan nem tudott a hátára fordulni. Egy kiropraktőr segítségével elindította ezt a mozgásképességét, de hiába lesz március ötödikén négyéves, csak annyit tud mondani, hogy apa.”

A gitáros bármilyen áldozatra kész Tomikáért, és minden re­ménysugárnak örül, akkor is, ha a világ másik végén villan fel.

„Létezik segítség, amelyről több pozitív visszajelzés is van. Egy közép-amerikai őssejtkutatásnak köszönhetően javítható az autisták életminősége” – me­sélte bizakodva a Borsnak.

És ezeket olvastad már?