SZTÁRDZSÚSZ

Mi történhetett Majkával? Váratlan döntést hozott

Majka először júniusban egy dupla, telt házas budapesti bulin beszélt nyilvánosan arról, hogy komoly baj van a hangszálával. A helyzet azóta sem javult...
  • Szerző: Buster

Az előadók egyik rémálmával néz szembe Majka, akinek hangszálai egy korábban lábon kihordott megfázás miatt folyamatosan gyulladásban vannak. A rapper az utóbbi időben már próbálta kímélni magát, júniusban egy hét pihenőre ment, de ez nem volt elég a teljes gyógyuláshoz. Annak érdekében, hogy végül elkerülhesse a műtétet, most egy kezeléssorozatnak veti alá magát, ami miatt 8 közelgő koncertjét kellett lemondania.

"Sajnos különböző kezelések miatt néhány bulit ki kellett venni a naptárból. Aznap, mikor megkapom, nem lephetek fel. Nem csak Sárospatak, összesen 8 helyszín, amitől sajnos el kellett búcsúzni, de igyekszünk mindent pótolni.

Ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni… Sorry

- közölte a rossz hírt rajongóival Majka.

A rapper egyébként betegsége ellenére is erő felett teljesít a nyári koncertőrületben, szombat este fergeteges bulit tartott csapatával az EFOTT-on, ez azonban nyilván nem segíti őt a gyógyulásban. A rajongók aggódnak, és nemcsak a lemondott koncertek miatt, hanem mert féltik kedvencüket, aki akár a hangját is elvesztheti. A krónikus hangszál- és gégegyulladás ugyanis nem gyerekjáték! Majka már júniusban is fájó torokkal tolta le a Budapest Parkban a dupla koncertjét, és azóta sem sokat pihent.

Már a koncert kezdetén éreztem, hogy el fog menni a hangom a harmadik-negyedik szám után.

Nagyon koncentrálós buli volt, mert alig hallottam magam a fülesben.  A doki szerint korábban volt egy torokgyulladásom, amit nem vettem észre, és mivel megerőltettem a hangom, most ez van. Kaptam inhaláló készüléket, szteroidot és sóoldatot is. Ezekkel kellett szopókáznom egész nap a buli előtt, így sikerült este letolni a koncertet. Visszamegyek a dokihoz, és bízom benne, hogy elég lesz egy antibiotikum-kúra a teljes gyógyuláshoz”

– mondta akkor.

Az orvosok szerint egyetlen megoldás létezne Majka bajára, az pedig a teljes némaság. A gége- és hangszálgyulladás ugyanis nemcsak fájdalmas betegség, de más felső légúti betegségekkel összehasonlítva sajnos hosszabb gyógyulási idővel jár. Alapesetben két-három hétig tart a betegség, de ha ennél hosszabb ideig érezzük a tüneteket, akkor krónikus gyulladással van dolgunk. Az orvosok mindig a kiváltó oknak megfelelően kezelik. Azaz, ha a háttérben vírusos megbetegedés húzódik meg, akkor fontos a szervezet erősítése, amellett pedig a hang kímélete. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a betegnek két-három napig hallgatnia kell, és egyáltalán nem szabad beszélnie. Suttognia egyenesen tilos! Ha bakteriális eredetű a betegség, antibiotikummal kezelik…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?