SZTÁRDZSÚSZ

Mindenkit beetet Szabó Győző!

Steamboo! Hogy ennek a szónak semmi értelme? Eddig lehet, hogy így volt, de mióta Szabó Győző vacsorapartiján elfogyott egy fontos alapanyag, a szó is megszületett.
  • Szerző: Ripost

Szabó Győzőről kevesen tudják, hogy nemcsak a színpadon és a kamerák előtt boldogul el remekül, de a konyhában is mesterien teljesít. Hobbijának köszönheti, hogy szép lassan betörhet a gasztronómia világába is saját találmányával. De, hogy miről is van szó, arról ő maga mesélt a nak.

Heteken át tanulta a fortélyokat

„Már kissrácként is sokat forgolódtam a konyhában édesanyám mellett, aki amolyan bármiből-bármit típusú konyhát vitt. Beszabadult a spájzba és improvizált az ott talált alapanyagokból. Ezt a szellemiséget viszem tovább én is, sőt ha lehet tovább is fejlesztettem a stílust.

Számomra a főzés olyan, mint másoknak a jóga. Ellazít, kikapcsol és feltölt.

Az évek során számtalan ország gasztronómiáját volt alkalmam megismerni és egy- egy trükköt el is sajátítottam innen-onnan. A keleti konyhát pedig egyszerűen imádom, így nemrégiben elmentem egy sushi séfhez és elvégeztem egy több hetes képzést” - meséli a színész, aki éppen ennek a tanfolyamnak köszönheti eszelős találmányát.

Ez még csak a kezdet...

„Nemrég egy sushi vacsorát rendeztem a barátaimnak, de alaposan elkalkuláltam a mennyiségeket és félúton elfogyott a nori, vagyis a zöld alga lap, amibe be kell tekerni a többi hozzávalót.

Gyorsan ki kellett találnom valamit, így elővettem a sütőpapírt és abba tekertem a cuccokat.

Végül a kis csomagokat betettem a rizspárolóba. A kísérlet annyira jól sikerült, hogy gondolkodni kezdtem a néven és beugrott, hogy összekapcsolom a gőz és a bambusz szavakat angolul. Nem sokkal ezután, elugrottam a Belvárosi Piacra, ahol egy ideje már kialakulóban van egy gasztro őrület és megemlítettem néhány embernek, mit is találtam ki. Innen a dolgok maguktól mentek. Meghívtak, hogy készítsek Steamboo-t az After Work Friday-en ami a piac pénteki nagy „kajatalálkozója”- mondja lelkesen Szabó Győző, aki a sikereken felbuzdulva komoly lépésekre szánta el magát, de erről egyelőre nem szeretett volna többet mondani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?