SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, mi lett Nemcsák Károly fiából

Erre talán még a népszerû színész sem számított néhány évvel ezelőtt!
  • Szerző: Doris

Bár gyakran előfordul, hogy egy sikeres színészt fia is követ a pályán, a Nemcsák családban egészen más a helyzet! Nemcsák Károly fia, a 20 éves Máté más hivatást választott: katonai pályára lépett!

A hazafias fiú februárban kezdett dolgozni, és ezzel valóra váltotta élete legnagyobb álmát.

"Gyermekkorom óta nagy álmom, hogy katona lehessek. Nyolcadikos koromban vitt el először édesapám az Angyalbőrben Military táborba, ahová minden évbe járhattam. Ezt követően az általános iskola utána a debreceni Kratochvil Károly katonai középiskolába jártam. 2016 decembere óta már hivatalosan is a honvédségnél vagyok, és néhány hetes felkészülés után megkezdtem a szolgálatot palotaőrként a Sándor Palotánál"

- lelkesedett a Blikknek Máté, aki ugyan gyerekszereplőként állt már színpadon, a világot jelentő deszkák mégsem varázsolták el annyira, mint a haza védelme.

"Mindig elszánt voltam, és bár a szüleim mindig támogattak, mégis voltak mélypontok, de kitartottam az álmaim mellett. Soha nem éreztem ebben a hivatásban agressziót, sokkal inkább megnyugvást, és az érzést, hogy jó helyen vagyok. Nálunk nincs szabadság, az év 365 napján szolgálunk, persze nem mindig a Sándor Palotánál, gyakran vagyunk a Petőfi laktanyában is, és számos más, az országot segítő feladatot is elvégzünk: például határ– vagy árvízvédelem"

- magyarázta a fiatal katona, aki a Sándor Palotában szolgálva Áder János köztársasági elnök biztonságára is figyel.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?